Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cele mai dramatice declinuri în clasamentele ATP și WTA, după Wimbledon! Haos produs în ierarhii

Eurosport
DeEurosport

Publicat 11/07/2022 la 12:39 GMT+3

Al treilea turneu de Grand Slam al anului s-a încheiat ieri cu victoria superbă a lui Novak Djokovic în fața lui Nick Kyrgios. Deși mulți jucători s-au remarcat pe iarba de la All England Club, ei au avut de suferit în clasamentele din ATP și WTA, asta pentru că cele două entități de tenis au decis să nu acorde puncte în ierarhii.

Novak Djokovic & Matteo Berrettini

Credit imagine: Getty Images

Deși Novak Djokovic a cucerit al șaptelea titlu pe iarba de la Wimbledon, el a pierdut totuși cele 2000 de puncte dobândite în 2021 și a coborât nu mai puțin de patru locuri în clasamentul ATP începând de azi, până pe locul 7. ATP și WTA au luat decizia de a nu acorda niciun punct participanților din 2022 de la Wimbledon, ca sancțiune pentru englezi, care au interzis participarea rușilor și bielorușilor la turneu.
Este fără doar și poate o măsură care nu i-a afectat sub nicio formă pe organizatori, ci pe jucătorii care au putut participa și care au obținut și rezultate excelente la cel mai mare turneu desfășurat pe iarbă. Pe lângă Djokovic, care a căzut pe 7, în clasamentele din ATP și WTA s-au înregistrat câteva declinuri dramatice.
CITEȘTE ȘI:

Cine sunt jucătorii care au înregistrat cele mai dramatice declinuri după Wimbledon în clasament

În cadrul clasamentului din ATP, Berrettini (finalist în 2021, nu a jucat la ediția din 2022, fiind infectat cu COVID-19) a ajuns pe 15, coborând 4 locuri. Apoi, Ivashka a ajuns pe 54, coborând 10 locuri. Garin (a jucat sferturi în 2022) a ajuns pe 56, coborând 13 poziții. Korda a coborât de asemenea 13 poziții, fiind acum pe 59 ATP. Goffin se află acum pe locul 71 ATP, belgianul coborând 13 poziții. Cel mai dramatic declin l-a înregistrat maghiarul Fucsovics, care a coborât nu mai puțin de 38 de locuri, fiind acum pe locul 97 ATP.
În ierarhia din WTA, Pliskova (finalistă la ediția din 2021) a coborât 8 locuri, până pe 15. Kerber a coborât și ea 12 poziții, ajungând pe locul 31 WTA. Tomljanovic, care a ajuns în sferturi atât în 2021, dar și în 2022, a ajuns pe locul 71 WTA, în coborâre de 27 de locuri. Gabriela Ruse a înregistrat și ea o coborâre drastică, de 18 locuri, până pe 72 WTA. Siniakova a ajuns pe locul 93 WTA, coborând 14 locuri. Cea mai mare coborâre în WTA a fost înregistrată de Golubic, care a ajuns pe locul 100 WTA, în coborâre de 42 de poziții.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo