Jucătorul de 35 de ani și-a trecut în cont al 21-lea titlu de Grand Slam și al șaptelea pe iarba de la Wimbledon, după ce a avut un parcurs foarte bun în competiție. Presa din Italia a făcut o scurtă analiză a aspectelor din viața lui Nole ce îl ajută să se mențină în formă și să aibă un nivel de concurență ridicat.
Djokovic s-a intitulat întotdeauna o persoană care are grijă de binele său și de sănătatea sa, precizează Gazzetta dello Sport. Sârbul are o dietă foarte strictă, provocată de faptul că are intoleranță la gluten. Campionul de la Wimbledon nu consumă carne, lactate sau alte alimente care necesită un timp mai lung de digerare.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Nole urmează o dietă bazată pe plante și mănâncă alimente precum legume, fructe, nuci, năut, fasole și uleiuri sănătoase. În ceea ce privește programul său zilnic, sârbul își începe ziua cu un pahar de apă caldă cu lămâie, pentru a-și ajuta corpul să se detoxifieze. La micul dejun, bea un pahar de suc de țelină, iar apoi un smoothie bogat în ingrediente antioxidante.
Citește și:
La masa de prânz, Djokovic mănâncă o salată de legume și paste fără gluten, iar după antrenament bea un shake proteic fără lactate. Septuplul campion de la All England Club își încheie ziua cu o salată de legume cu avocado și cu o supă de ghimbir și morcovi.

Yoga, activitatea preferată din afara terenului

Djokovic are ca hobby în afara terenului de tenis practicarea yoga, pentru a-l ajuta să se mențină în formă și pentru a obține un moment de relaxare. Sârbul face această activitate zilnic, înainte de micul dejun. "Poate fi ideal și seară înainte de culcare", spunea sârbul în trecut, potrivit publicației italiene.
Nole a adoptat mai multe stiluri de yoga pentru a crea o stare și mai intensă de relaxare în corpul său. Motivul pentru care sârbul practică acest "sport" este provocat de beneficiile pe care le poate aduce yoga elasticității corpului său. Astfel, sârbul poate face spectacol pe teren cu punctele câștigate miraculos.
Djokovic are șansa să egaleze situația la numărul total de Grand Slam-uri câștigate în fața lui Rafael Nadal, dacă triumfă și în turneul de la US Open, care va avea loc în perioada 29 august-11 septembrie.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47