Înainte de Wimbledon 2022, Berrettini a fost cotat de specialiști cu a doua șansă să câștige turneul, după Djokovic. Serviciul fabulos și forma excelentă erau marile argumente ale italianului, iar faptul că Nole nu a arătat că ar fi practicat tenisul lui de tip "A" îl fac pe Matteo să regrete și mai mult că nu a fost prezent pe iarba londoneză, din cauza coronavirusului.
Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, italianul a recunoscut că s-a izolat total, frământat de frustrări, în contextul în care vorbim despre cea mai mare șansă a carierei lui la un Grand Slam.
"A fost teribil, echipa mea a încercat să nu pară tristă, pentru că știa cât de mult sufăr. Am stat izolat în camera mea, sperând să vină testul negativ, într-un final și să pot juca", și-a început Berrettini discursul, pentru ca apoi să dezvăluie că nu a avut puterea să se uite la Wimbledon, din cauza dezamăgirii, până spre fazele finale: "Nu am văzut turneul, până spre final. Sincer, nu am putut să-l privesc. Nu sunt un mare fan al tenisului când nu îl joc. M-am scufundat în filme și seriale, am terminat Peaky Blinders. Recunosc că nu am fost prea sociabil cu cei care au încercat să mă sune sau să-mi scrie în acele zile…dar tristețea a fost enormă".
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35

Odată trecut de perioada critică, Berrettini a folosit gândirea pozitivă pentru a-și reveni

Berrettini pare că a trecut peste perioada critică, în acest moment gândind pozitiv și așteptând să se întoarcă în arene, pe hardul american, pentru pregătirea US Open.
Matteo s-a consolat cu gândul că, după operație, organismul său a răspuns perfect, ajungând în scurt timp în cea mai bună formă din carieră.
"Am încercat să privesc latura pozitivă. În ciuda tristeții și a dezamăgirii, vin după o perioadă excelentă. După operație, am reușit să câștig două turnee, așa că, până la urmă, am încercat să mă întorc de la Londra cu o amintire pozitivă. Am câștigat la Queens, am încercat să mă agăță de asta, nu de faptul că nu am putut juca la Wimbledon", a mai spus finalistul de anul trecut de la All England Club.
Berrettini speră să răzbune toate ghinioanele avute în ultimul an la US Open, turneu care va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player în perioada 29 august - 11 septembrie.
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47
Wimbledon
Mouratoglou, convins că Kyrgios putea câștiga finala de la Wimbledon. Cum era Djokovic "de bătut"
15/07/2022 LA 11:23