Alejandro Davidovich-Fokina a fost implicat într-un nou meci memorabil la Wimbledon. După ce în primul tur a trecut de Hubert Hurkacz într-o partidă cu o desfășurare uluitoare, ibericul a jucat 5 seturi și în turul secund, în fața lui Jiri Vesely. Davidovich-Fokina a condus cu 2-1 la seturi, dar în cele din urmă s-a văzut învins, finalul de meci fiind total atipic.
Cehul a avut avantaj de un break în decisiv, dar Davidovich-Fokina a egalat la timp și duelul s-a decis la tie-break. Vesely a condus aproape în permanență, însă spaniolul a preluat conducerea spre final, având 7-6. De acolo, lucrurile au luat-o razna pentru jucătorul de 23 de ani.

Davidovich-Fokina, eliminat de la Wimbledon după o penalizare primită de la arbitru

Wimbledon
Prima mare surpriză de la Wimbledon! Hurkacz, eliminat după un meci cu o desfășurare uluitoare
27/06/2022 LA 16:48
Vesely și-a făcut ambele servicii, iar apoi a câștigat un punct la retur printr-o eroare neforțată a adversarului, procurându-și două mingi de meci. Foarte nervos pe greșeala comisă, Davidovich-Fokina a lovit cu putere o minge venită de la un copil de mingi, care a ajuns pe un alt teren.
În acel moment, arbitrul de scaun a dictat o penalizare de un punct împotriva ibericului, astfel că meciul s-a terminat, scorul final fiind 6-3, 5-7, 6-7 (2), 6-3, 7-6 (10-7) pentru Vesely.
Evident, jucătorul spaniol i-a cerut socoteală arbitrului, dar acesta i-a spus că doar a aplicat regulamentul și că nu poate schimba nimic. Davidovich-Fokina primise deja un avertisment, pentru înjurături, iar regulile spun clar că la a 2-a abatere jucătorul în cauză primește o penalizare de un punct.
În cele din urmă spaniolul a acceptat decizia arbitrului, iar la final acesta a declarat că a crezut că avertismentele nu se cumulează, fiind vorba despre abateri diferite.
"Regulile sunt stabilite și dacă am făcut o greșeală, trebuie să o accept și gata. Nu știam că o să-mi ia un punct, pentru că eu credeam că sunt comportamente diferite și voi fi doar avertizat, dar arbitrul mi-a explicat și mi-a fost clar. Este timpul să învăț din asta. Voi încerca să împiedic aceste lucruri să se întâmple în viitor", a spus Davidovich-Fokina, citat de as.com.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Rolex Monte-Carlo Masters
Ce superstiție are Davidovich Fokina, finalistul de la Monte-Carlo: "La Wimbledon voi probleme"
18/04/2022 LA 11:24
Rolex Monte-Carlo Masters
Mouratoglou, un antrenor împlinit! Cum a fost surprins tehnicianul Simonei Halep la Monte Carlo
17/04/2022 LA 16:20