Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon 2022 | Prima mare surpriză de pe tabloul masculin! Hurkacz, eliminat după un meci cu o desfășurare uluitoare

Nicu Savin

Publicat 27/06/2022 la 19:48 GMT+3

Wimbledon 2022 | Humbert Hurkacz a fost aproape de una cele mai incredibile reveniri din istoria recentă a tenisului. Polonezul, cap de serie 7, a supraviețuit ca prin minume în duelul cu Davidovich-Fokina, revenind de la 0-2 la seturi, 3-5 și 0-40, pe serviciul adversarului, dar apoi a cedat în tie-break-ul din decisiv, după ce a servit pentru meci la 5-4.

Hubert Hurkacz

Credit imagine: Getty Images

Wimbledon 2022 a început cu câteva meciuri extem de disputate, dar cel mai spectaculos scenariu a avut loc la duelul dintre Alejandro Davidovich-Fokina și Hubert Hurkacz, al 7-lea favorit al competiției. Polonezul care ajungea în semifinale anul trecut a fost eliminat surprinzător, la capătul unui meci care a avut un scenariu uluitor.
Davidovich-Fokina a câștigat primul set la tie-break (7-4), după ce niciunul dintre jucători nu reușise vreun break. Ibericul și-a adjudecat și manșa a 2-a, reușind să câștige prima dată contra serviciului exact în momentul oportun, când conducea cu 5-4.

Wimbledon 2022 | Hurkacz, eliminat de Davidovich-Fokina, după un meci interzis cardiacilor

Hurkacz nu a găsit soluții la retur și în setul 3 a fost condus cu 5-3 și 40-0, fiind astfel ca și eliminat din competiție. Ca prin minune, polonezul a reușit să salveze cele 3 mingi de meci consecutive și să facă apoi break-ul. Ulterior a egalat la 5 și meciul s-a oprit pentru a 2-a oară din cauza ploii (mai fusese întrerupt o dată, în primul set).
La reluare, Davidovich-Fokina a acuzat din plin ratarea victoriei și a pierdut cu 7-5 setul 3, iar în cel de-al 4-lea a luat numai două game-uri, astfel că s-a ajuns în decisiv. Hurkacz părea că se îndreaptă spre victorie, având un moral excelent, dar suspansul a continuat. Polonezul chiar a servit pentru meci la 5-4, însă Davidovich-Fokina a făcut break-ul care l-a ținut în meci.
S-a ajuns apoi în tie-break și finalul a fost interzis cardiacilor. Hurkacz a condus în permanență și a ajuns să aibă 7-4. Din acel moment, Davidovich-Fokina a câștigat 5 puncte la rând și și-a procurat alte două mingi de meci. Polonezul a salvat-o pe prima, contra serviciului, dar apoi a cedat pe propriul serviciu.
Davidovich-Fokina s-a impus așadar cu 7-6 (4), 6-4, 5-7, 2-6, 7-6 (10-8), la capătul a 3 ore și 34 de minute de joc, provocând primul șoc de la această ediție. Hurkacz era văzut mare favorit să ajungă în fazele finale, mai ales că avusese evoluții excelente pe iarbă, câștigând turneul de la Halle, după o finală cu Medvedev.
În turul secund, Alejandro Davidovich-Fokina îl va întâlni pe învingătorul disputei Federico Coria - Jiri Vesely.
Prima zi de concurs de la All England Club este una extrem de complicată pentru marii favoriți, cel puțin până acum. Djokovic a pierdut set în fața sud-coreeanului Soonwoo Kwon, dar s-a impus în final, iar Carlos Alcaraz are mari probleme în duelul său cu Jan Lennard Struf (la ora redactării acestui articol neamțul conduce cu 2-1 la seturi).
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo