Stefanos Tsitsipas și Nick Kyrgios au oferit, în turul 3 al turneului de la Wimbledon, unul dintre cele mai tensionate meciuri din ultimii ani.
Australianul a cerut minute în șir descalificarea lui Tsitsipas, după ce grecul a fost aproape să lovească un spectator cu o minge trimisă cu frustrare în tribună, după ce a pierdut setul doi.
Meciul a continuat și Kyrgios s-a impus în cele din urmă în 4 seturi, scor 6-7 (2), 6-4, 6-3, 7-6 (7), iar cei doi jucători și-a aruncat cuvinte grele la conferințele de presă. Tsitsipas s-a plâns că a fost hărțuit, subliniind că australianul face mereu circ pe teren, iar răspunsul lui Kyrgios nu a întârziat, el declanșând o adevărată tirada la adresa învinsului său.
Citi Open
Meci spectacol la Washington. Kyrgios a salvat cinci mingi de meci și l-a învins pe Tiafoe
06/08/2022 LA 08:27
Meciul dintre cei doi încă produce ecouri în lumea tenisului. Disputa și reacțiile sportivilor au fost comentate îndelung de mai multe voci importante. Acum, tatăl lui Nick a vorbit despre măsurile luate împotriva lui Stefanos Tsitsipas după incidentele de la finalul setului doi.
Giorgos Kyrgios a spus că dacă fiul său ar fi fost aproape de a lovi un spectator cu mingea, s-ar fi luat măsuri mai dure împotriva lui.
"Fiul meu ar fi fost descalificat pentru asta. Apoi este întrebat dacă vede un anumit dublu standard în tenis. Natural. Trebuie să menții aceeași linie cu toată lumea", a declarat Giorgos Kyrgios, pentru podcastul BBC Tennis.
Citește și:

TSITSIPAS ȘI-A CERUT SCUZE PENTRU MINGEA TRIMISĂ ÎN TRIBUNE

Momentul tensionat din finalul setului secund a fost declanșatorul scandalului din partida pe care Kyrgios a câștigat-o în turul 3 de la Wimbledon. Grecul nu a putut să-și stăpânească frustrarea, dar la final a admis că a greșit și și-a cerut scuze.
"A fost o mare eroare din partea mea! Nu voi mai face asta niciodată și mi-am cerut scuze. Nu știu ce mi-a trecut prin cap. Tot circul făcut de adversarul meu cred că mi-a afectat modul de a gândi", a spus Tsitsipas, vizibil afectat.
După succesul de sâmbătă, Nick Kyrgios a demonstrat că poate ajunge departe în acest turneu. După ce a trecut în optimi de Brandon Nakashima, scor 6-4, 4-6, 6-7 (2), 6-3, 2-6, australianul de pe locul 40 ATP va juca împotriva lui Cristian Garin.
Casele de pariuri îl plasează pe Kyrgios ca al trelea favorit la câștigarea singurului trofeu de Grand Slam disputat pe iarbă. Primii doi sunt Novak Djokovic și Rafael Nadal.
https://i.eurosport.com/2022/07/04/3404166.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Lovitură pentru Laver Cup, după ce Federer, Nadal și Djokovic și-au anunțat prezența! Marele absent
02/08/2022 LA 17:50
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35