Nick Kyrgios și Stefanos Tsitsipas nu au fost iertați de șefii de la Wimbledon, după ce au încălcat sub mai multe forme regulamentul la meciul direct din turul 3 de la Wimbledon. Tensiunea a fost imensă pe tot parcursul partidei, iar nevii celor doi jucători au cedat în repetate rânduri.
Astfel, Kyrgios a fost amendat cu 4000 de $ pentru obscenitate, iar Tsitsipas va trebui să plătească 10.000 de $ ca urmare a celor două avertismente primite de la arbitru pentru comportament nesportiv. Sumele sunt totuși nesemnificative pentru cei doi jucători.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
IERI LA 05:42
Kyrgios nu este la prima abatere în acest turneu, el fiind amendat cu 10.000 de $ după meciul cu Paul Jubb din primul tur, în care s-a certat cu oficialii și fanii și chiar a scuipat către un spectator.

Kyrgios și Tsitsipas, în "război" deschis după meciul de la Wimbledon

Meciul dintre Kyrgios și Tsitsipas a continuat la conferințele de presă. Elenul s-a plâns că a fost hărțuit de comportamentul lui Kyrgios, iar australianul a declanșat o adevărată tirada la adresa învinsului său de sâmbătă.
Tsitsipas pare că nu a depășit momentul și după ce l-a ironizat pe Kyrgios printr-o postare pe Instagram, a lansat o propunere oarecum ciudată. Grecul a făcut apel la colegii de circuit și a insinuat că regulamentul ar trebui schimbat astfel încât jucătorilor să le fie interzis să vorbească pe teren. Referindu-se la meciul cu Kyrgios, al 5-lea jucător al lumii a spus că a fost distras de comportamentul australianului, care este recunoscut pentru modul în care încearcă să-și destabilizeze adversarii vorbind mereu între puncte.
"Cred că ar trebui să stabilim o regulă. De ce ar trebui să vorbești în timp ce joci? Asta nu are nici un sens. Ești acolo pentru a-ți face treaba. La fiecare punct pe care l-am jucat astăzi am simțit că se va întâmpla ceva de cealaltă parte a fileului. Am încercat să nu fiu distras de asta, pentru că știam că ar putea fi intenționat, pentru că el poate juca altfel. Este modul lui de a manipula adversarul și de a-ți distrage atenția. Nimeni altcineva nu face asta. Nimeni nu este atât de supărat și frustrat tot timpul. Se întâmplă atât de ușor și atât de repede. Sper cu adevărat că noi, jucătorii, vom curăța tenisul și vom face o versiune mai curată a sportului nostru. Sper că acest tip de comportament nu va mai fi acceptat și tolerat", a spus Tsitsipas, citat de welovetennis.fr.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/03/3403630.jpg
National Bank Open
Kyrgios, scos din minți de un jurnalist, după victoria cu Medvedev! Ce l-a deranjat pe australian
11/08/2022 LA 11:26
National Bank Open
Kyrgios promite să facă spectacol în meciul cu Medvedev la Montreal: "Fanii vor primi ce își doresc"
10/08/2022 LA 11:49