Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek va merge fără presiune la Wimbledon: "Îmi place faptul că nu am așteptări uriașe"

Alex Masgras

Publicat 07/06/2022 la 11:26 GMT+3

Iga Swiatek a avut parte de o primăvară de vis, totul fiind încununat cu al doilea său turneu câștigat la Roland Garros. Parcursul său fabulos a început încă din luna februarie, pe hard, continuând pe toată durata sezonului de zgură. Acum, Iga se pregătește de sezonul de iarbă, suprafața care îi este cel mai puțin pe plac.

Roland-Garros 2022 : Top puncte realizate de campioana Iga Swiatek

Ultimul meci pierdut de Iga Swiatek a fost pe 16 februarie, la Dubai, în fața Jelenei Ostapenko. De atunci, poloneză a obținut 35 de victorii consecutive, a câștigat 6 turnee, a devenit numărul 1 mondial și a cucerit al doilea titlu la Roland Garros.
După o primăvară de vis, Iga se pregătește pentru schimbarea suprafeței de joc, iar toată lumea se întreabă dacă seria sa extraordinară se va încheia pe iarbă.
De neînvins pe zgură, cu un joc mult mai bun pe hard, iarba rămâne o suprafață care îi pune probleme numărului 1 din circuitul WTA. Chiar dacă nu a câștigat vreun titlu la senioare pe această suprafață, există elemente care îi dau încredere lui Swiatek. În 2018, poloneza a câștigat turneul de junioare de la All England Club, iar în drumul său către trofeu, a învins-o și pe Emma Răducanu.
picture

Iga Swiatek-Coco Gauff 6-1, 6-3, în finala de la Roland Garros. VIDEO REZUMAT

Până la Wimbledon însă, Iga are nevoie de o pauză de la tenis, așa cum spunea și după finala de la Roland Garros, acolo unde a învins-o pe Coco Gauff. Înaintea pregătirilor pentru Wimbledon, Swiatek va merge acasă, la Varșovia, pentru a petrece timp alături de prieteni și familie:
"Va fi cel mai bun lucru pentru mine, deoarece sunt pe circuit de la Fed Cup (n.r. jumătatea lui aprilie). Am fost acasă o singură seară, dar nu se pune", spunea Iga după finala de la Paris.
Citește și:

Swiatek va începe pregătirea pentru Wimbledon în Polonia

După ce își va reîncărca bateriile, Swiatek se poate pregăti pentru Wimbledon tot în Polonia, acolo unde există câteva terenuri de iarbă. Decizia finală va fi a antrenorului Thomas Wiktorowski, cel care a antrenat-o în trecut și pe Agnieszka Radwanksa, jucătoare care s-a simțit întotdeauna bine pe iarbă:
"Avem terenuri de iarbă, cred că sunt două, la o oră și jumătate de Varșovia. Nu știu încă, nu am vorbit cu antrenorul meu despre asta, dar el este cel care va lua decizia finală.
Mulțumită experienței sale cu Aga Radwanska, poate antrenorul meu îmi va oferi câteva sfaturi bune și, cine știe, poate o să înceapă să îmi placă să joc pe iarbă.
Antrenorul meu crede că pot câștiga mai multe meciuri pe iarbă. Nu știu, aș vrea să adaug una sau două victorii, dar iarba este mereu delicată. Dar îmi place faptul că nu am așteptări uriașe. Este revigorant înainte de a începe pregătirea pe această suprafață cât de bine voi putea", a mai spus Swiatek, citată de Eurosport Franța.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie-10 iulie 2022 și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo