Ultimul meci pierdut de Iga Swiatek a fost pe 16 februarie, la Dubai, în fața Jelenei Ostapenko. De atunci, poloneză a obținut 35 de victorii consecutive, a câștigat 6 turnee, a devenit numărul 1 mondial și a cucerit al doilea titlu la Roland Garros.
După o primăvară de vis, Iga se pregătește pentru schimbarea suprafeței de joc, iar toată lumea se întreabă dacă seria sa extraordinară se va încheia pe iarbă.
De neînvins pe zgură, cu un joc mult mai bun pe hard, iarba rămâne o suprafață care îi pune probleme numărului 1 din circuitul WTA. Chiar dacă nu a câștigat vreun titlu la senioare pe această suprafață, există elemente care îi dau încredere lui Swiatek. În 2018, poloneza a câștigat turneul de junioare de la All England Club, iar în drumul său către trofeu, a învins-o și pe Emma Răducanu.
Wimbledon
Kyrgios, declarație inedită după calificarea în semifinalele Wimbledon: "M-am gândit să renunț"
ACUM 36 MINUTE

Iga Swiatek-Coco Gauff 6-1, 6-3, în finala de la Roland Garros. VIDEO REZUMAT

Până la Wimbledon însă, Iga are nevoie de o pauză de la tenis, așa cum spunea și după finala de la Roland Garros, acolo unde a învins-o pe Coco Gauff. Înaintea pregătirilor pentru Wimbledon, Swiatek va merge acasă, la Varșovia, pentru a petrece timp alături de prieteni și familie:
"Va fi cel mai bun lucru pentru mine, deoarece sunt pe circuit de la Fed Cup (n.r. jumătatea lui aprilie). Am fost acasă o singură seară, dar nu se pune", spunea Iga după finala de la Paris.
Citește și:

Swiatek va începe pregătirea pentru Wimbledon în Polonia

După ce își va reîncărca bateriile, Swiatek se poate pregăti pentru Wimbledon tot în Polonia, acolo unde există câteva terenuri de iarbă. Decizia finală va fi a antrenorului Thomas Wiktorowski, cel care a antrenat-o în trecut și pe Agnieszka Radwanksa, jucătoare care s-a simțit întotdeauna bine pe iarbă:
"Avem terenuri de iarbă, cred că sunt două, la o oră și jumătate de Varșovia. Nu știu încă, nu am vorbit cu antrenorul meu despre asta, dar el este cel care va lua decizia finală.
Mulțumită experienței sale cu Aga Radwanska, poate antrenorul meu îmi va oferi câteva sfaturi bune și, cine știe, poate o să înceapă să îmi placă să joc pe iarbă.
Antrenorul meu crede că pot câștiga mai multe meciuri pe iarbă. Nu știu, aș vrea să adaug una sau două victorii, dar iarba este mereu delicată. Dar îmi place faptul că nu am așteptări uriașe. Este revigorant înainte de a începe pregătirea pe această suprafață cât de bine voi putea", a mai spus Swiatek, citată de Eurosport Franța.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie-10 iulie 2022 și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Moment incredibil la Wimbledon! Au refuzat să mai joace, convinși că Hawkeye-ul e defect
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Nadal nu știe dacă va juca în semifinalele Wimbledon: "La fiecare serviciu, am simțit o biciuire"
ACUM 3 ORE