Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ivanisevic, sincer la Wimbledon, după finala Djokovic – Kyrgios: "Nu am pregătit meciul!" Anunț despre US Open

Eurosport
DeEurosport

Publicat 10/07/2022 la 21:58 GMT+3

Novak Djokovic a cucerit duminică titlul major cu numărul 21 al carierei, la Wimbledon, după ce l-a învins pe Nick Kyrgios în 4 seturi. Goran Ivanisevic, antrenorul lui Nole, a vorbit deschis despre anul avut de elevul său până acum și despre succesul de la All England Club.

Djokovic, magistral în finala cu Nick Kyrgios la Wimbledon! Sârbul a cucerit titlul major cu nr. 21

Novak Djokovic e vechiul și noul campion de la Wimbledon. Sârbul s-a impus în fața lui Nick Kyrgios cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), după 3 ore și 4 minute de joc. E al 21-lea titlu de Grand Slam al sârbului, al 7-lea la Wimbledon. Doar Roger Federer și Pete Sampras s-au mai impus de șapte sau mai multe ori la Wimbledon, Federer de 8 ori și Sampras de 7 ori.
În plus, acesta este al 4-lea titlu consecutiv al lui Novak Djokovic la Wimbledon. Din 2013 nu a mai pierdut Nole vreun meci pe terenul central de la All England Club. Victoria cu Kyrgios de azi a fost cea de-a 28-a consecutivă a lui Nole la Wimbledon. De asemenea, Djokovic e primul tenismen din istorie care câștigă două turnee majore diferite de peste 7 ori fiecare, acumulând cifre uluitoare.
CITEȘTE ȘI:

Ivanisevic spune că nu a pregătit finala dintre Djokovic și Kyrgios de la Wimbledon

Goran Ivanisevic a vorbit despre anul lui Novak Djokovic, un sezon care a început în Australia cum nu se putea mai rău, cu expulzarea sârbului, dar și despre succesul incredibil obținut la Wimbledon: "Este foarte emoționant. A fost un an de rahat, un an dificil... I-a luat ceva timp să își găsească forma după momentul Australia, a pierdut în fața lui Rafa la Roland Garros... Pentru mine, Nole era favorit, dar asta nu te face automat câștigător. Este la 21 de titluri majore și chiar merită acest lucru".
Despre meciul cu Kyrgios: "Nu poți pregăti un meci împotriva lui Nick Kyrgios. Nick este un geniu, e un tenismen genial. El nu știe ce alege să joace într-un punct în continuare. Noi ne-am concentrat doar pe ceea ce trebuie să facă Novak, pe lucrurile pe care trebuie să le facă, lucrurile la care trebuie să fie atent. Când întâlnești pe cineva care servește ca Nick Kyrgios, atunci e foarte dificil, pentru mine este cel mai bun jucător de serviciu din tenis în acest moment. Un tenis incredibil jucător. Este foarte imprevizibil".
Dacă s-a îndoit că Djokovic va reveni la cel mai înalt nivel: "Nu, nu. De oameni ca el nu poți să te îndoiești. E un mare campion. Unii spun că poate i-a luat mult timp, dar nu i-a luat mult timp. I-a luat exact timpul de care avea nevoie pentru a se recupera și pentru a digera toate toate lucrurile care i s-au întâmplat. Nu m-am îndoit niciodată de el. Noi am fost acolo. Nu eu, ci toți ceilalți. echipă, toată lumea care lucrează cu el. Dar el avea nevoie să-și găsească liniștea. După cum am spus, nu a fost ușor să planificăm ceva pentru că într-o săptămână poate juca, iar săptămâna următoare nu poate. Întotdeauna este vorba de câte cazuri de coronavirus există în anumite zone. Nu a fost ușor, dar acesta este rezultatul. Astăzi, acesta este rezultatul. Acest trofeu, această bucurie pe terenul central. Este atât de frumos. Unii oameni nu ar mai juca niciodată tenis dacă ar trebui să treacă prin ceea ce a trăit Novak în Australia. Este eroic ce reușește el".
Despre participarea la US Open și despre vaccinul anti-COVID-19: "O să vină mai târziu la conferință, așa că... întrebați-l asta. Astăzi a început vacanța mea. O merit. Mă duc înapoi acasă. E o vară frumoasă. Dacă vom merge în SUA, va fi frumos. Dacă nu, ce putem face? Vor exista alte turnee. Vom vedea. Se întâmplă o mulțime de lucruri nebunești în lume. În fiecare zi ceva se schimbă, ceva nou. Noi vedem ce se va întâmpla. Încă mai avem timp. Orice se poate întâmpla".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo