Jucătorul de la Antipozi și-a adjudecat primul set din finala de la All England Club, ceea ce a creat speranță în sufletul lui Kyrgios. Australianul a luptat până la capăt în următoarele trei seturi, însă experiența și valoarea lui Djokovic și-au spus cuvântul, iar sârbul s-a impus după trei ore de joc.
Finalistul de la Wimbledon a vorbit despre ce a simțit în prima sa finală de Grand Slam, dar și despre atitudinea calmă a lui Djokovic, deși a fost condus cu 1-0 la seturi: "Sunt foarte dezamăgit. Eram puțin anxios înainte de meci. Nu am știut cum o să evolueze [emoțiile], dar am fost calm la startul partidei.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Am jucat un prim set foarte bun și am simțit că am control complet asupra partidei. Este ciudat. Am simțit că Djokovic nu a făcut ceva spectaculos azi. Doar a revenit cum o face de fiecare dată. În momentele critice ale jocului, se simțea de parcă nu era niciodată agitat.
Este una dintre cele mai importante puncte forte ale sale. Niciodată nu pare agitat. Este concentrat până la ultimul punct al partidei. Trebuie să îl felicit pentru meciul foarte bun pe care l-a jucat", a declarat Kyrgios, citat de tennisworldusa.org.
Citește și:

Nole: "Nick, te vei întoarce"

Jucătorul de la Antipozi a primit cuvinte de laudă din partea lui Djokovic la finalul partidei. Sârbul consideră că australianul poate să aibă din nou un parcurs excelent la un turneu de mare șlem și să ajungă în ultimul act:
"Nick, te vei întoarce. Nu doar la Wimbledon, ci și în alte finale. Știu că este greu să găsești cuvinte de consolare după o înfrângere grea ca asta, dar ai arătat de ce meriți să fii unul dintre cei mai buni jucători din lume, în special pe această suprafață. Felicitări ție și echipei tale pentru un turneu incredibil, vă doresc tot ce e mai bun", i-a transmis Djokovic lui Kyrgios, potrivit site-ului oficial ATP.
Nick Kyrgios are o șansă de a ajunge din nou într-o finală de Grand Slam în cadrul turneului de la US Open, ce va avea loc în perioada 29 august-11 septembrie.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47