Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"

Nicu Savin

Publicat 04/07/2022 la 08:38 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de la Wimbledon, după ce a trecut în 4 seturi de Tim Van Rijthoven, scor 6-4, 4-6, 6-1, 6-2. Meciul s-a terminat aproape de ora limită (ora 23:00 în Anglia), ceea ce l-a făcut pe sârb să facă apel la organizatori ca duelurile de pe terenul central să înceapă mai devreme.

Interview Djokovic ESNL

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic a avut parte de un test serios în fața lui Tim Van Rijthoven, debutant la Wimbledon. Olandezul s-a ținut bine timp de două seturi, dar apoi a căzut aproape inexplicabil și sârbul s-a impus în 4 seturi, scor 6-4, 4-6, 6-1, 6-2, după două ore și 38 de minute de joc.
Ziua de ieri de la Wimbledon a fost una specială, deoarece în acest an s-au împlinit 100 de ani de primele meciuri pe centralul de la All England Club. Organizatorii au marcat această ocazie printr-un eveniment deosebit, premiind o mare parte dintre campionii Grand Slam-ului englez, printre care și Simona Halep.
Acest lucru a făcut ca meciurile de pe terenul central să înceapă mai târziu, iar duelul dintre Djokovic și Van Rijthoven a început la ora 20:00 (ora 22:00 a României). Sârbul a închis la timp partida, dar dacă meciul ar fi fost puțin mai lung ar fi fost întrerupt, deoarece la Wimbledon nu se joacă dincolo de ora 23:00 (ora 1:00 în România).
Citește și:

Novak Djokovic cere schimbarea orei de start la meciurile de pe centralul de la Wimbledon

La finalul partidei, Djokovic a făcut referire la acest aspect și le-a sugerat organizatorilor ca pe viitor să programeze mai devreme meciurile de pe arena centrală, pentru a nu se ajunge în situația nedorită de întrerupere. Deși sârbul a subliniat că ziua de ieri a fost specială și înțelege perfect de ce meciurile au început cu întârziere, el consideră că majoritatea jucătorilor ar fi de acord ca startul partidelor să aibă loc mai devreme, deoarece când acoperișul este tras condițiile se schimbă. De altfel, Nole a spus că a aflat de unele discuții în acest sens și crede în utilitatea schimbării orelor de start pe principalele terenuri, mai ales că șefii de la Wimbledon au renunțat din acest an la tradiții mult mai importante.
"Orele la care încep meciurile pe terenul central și pe terenul 1 nu s-au schimbat de mulți ani, dar am auzit că se vorbește despre programarea ceva mai devreme a primelor meciuri de pe terenurile mari. Nu văd un motiv pentru care nu ar trebui să începem mai devrem, să fiu sincer, mai ales acum că există interviuri după meciuri, pe care nu le-am avut până acum câțiva ani.De asemenea, aproape sigur, dacă ești programat ultimul pe central, vei ajunge să joci sub acoperiș, ceea ce schimbă condițiile, stilul de joc. Terenul e mai alunecos. Mai sunt și luminile.
Desigur, astăzi a fost o ocazie specială. Cred că a fost necesar să sărbătorim centenarul terenului central. Pentru mine a fost o onoare. Am fost foarte fericit să fac parte din acest eveniment. Deci, desigur, este unul dintre acele momente unice pe care le trăiești ca jucător de tenis și îl voi prețui.
Dar cred că majoritatea jucătorilor ar fi probabil de acord ca începutul meciurilor de pe terenul central să fie tras mai devreme. Am auzit că au fost niște conversații. Antrenorul meu mi-a spus că a auzit. Nu știu de la cine a auzit. A fost apropiat de Tim Henman și de alți câțiva oameni de aici. Nu știu dacă a auzit de la ei.Dar el mi-a spus că se vorbește despre abordarea acestei probleme puțin diferit. Întrucât sunt câteva schimbări anul acesta pe care nu credeam că le vom vedea niciodată la Wimbledon, de ce să nu mutați startul meciurilor cu o jumătate de oră, cu o oră mai devreme? Cred că ar fi destul de util să terminăm meciurile fără să se folosească acoperișul.", a spus Djokovic la conferința de presă.
Djokovic va reveni marți pe teren la Wimbledon, pentru duelul cu Janniks Sinner din sferturi. Djokovic și Sinner s-au mai întâlnit o singură dată în circuit. Se întâmpla anul trecut, în turul secund de la Monte Carlo, când Nole se impunea în minim de seturi, scor 6-4, 6-2. Sinner este la abia a 3-a participare la Wimbledon (până în acest an nu câștigase niciun meci), astfel că Djokovic este mare favorit la calificarea în semifinale, însă lacunele apărute în jocul sârbului în unele momente din prima săptămână ridică oarecare semne de întrebare.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 4 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo