Două românce s-au luptat pentru marele trofeu la Wimbledon la categoria Under-14. Este vorba despre Alexia Ioana Tatu, favorita principală din turneul fetelor la această categorie, și Andreea Diana Soare, a cincea favorită. Vorbim de două sportive care ne fac să visăm și care ne dau speranța că tenisul mondial feminin are continuitate după rezultatele fenomenale pe care Simona Halep le-a obținut de-a lungul carierei.
Alexia Ioana Tatu (Buzău), aflată pe locul 1322 în clasamentul ITF al juniorilor, a ajuns în finala Under-14 de la Wimbledon cedând un singur set. Sportiva noastră a trecut de Loftus (Marea Britanie) cu scorul de 6-1, 6-0, de Guillen (Australia) cu 6-2, 6-4, de Angel (Mexic) cu 3-6, 6-0, 10-2 și de Larraya Guidi (Argentina) cu 6-0, 6-3.Alexia Ioana Tatu a devenit campioană a primei ediții rezervate jucătoarelor sub 14 ani la Wimbledon, învingând-o în finală pe compatrioata Andreea Diana Soare. Tatu s-a impus cu scorul de 7-6, 6-4, după o oră și 29 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Cine sunt idolii campioanei de la Wimbledon U14, Alexia Tatu

Aseară, la revenirea în țară, Alexia Tatu a dezvăluit că se inspiră de la Simona Halep și Iga Swiatek și a anunțat că va continua să lupte pentru o carieră strălucitoare în tenisul mondial feminin: "E cel mai frumos moment al carierei. Nu am cuvinte. Părinții și bunicii m-au dat la tenis încă de la 6 ani, iar acum fac 14. Turneul acesta a fost mai mult ca o joacă, mi-am zis că mergem ca să vedem care este atmosfera la turneele mari.
Dintr-o joacă, mi-am spus că încă un meci, încă un altul... a fost primul meu turneu pe iarbă, prima finală. Meciurile de la începutul turneului au fost fără presiune. La finală au fost foarte multe emoții, dar am reușit să mă mobilizez. Probabil am avut un pic mai mult curaj, puțin noroc, dar am fost foarte apropiate, s-a jucat la câteva puncte", a spus Alexia Tatu, potrivit Sport.ro.
"A fost o finală cu una dintre cele mai bune prietene, partenera mea de dublu. Ne cunoaștem de când eram mici, am tot jucat împreună. Titlul acesta înseamnă foarte mult pentru mine, mai multe uși deschise. Îmi arată că am un viitor și sunt foarte bucuroasă. Idolul meu din tenis este Simona Halep, pentru că e româncă de-ale noastre, dar îmi place foarte mult și de Iga Swiatek. Peste cinci ani sper să ajung din nou la Wimbledon. Urmează să visez în continuare. Până acum a fost doar susținerea părinților, dar acum încep ușor-ușor să apară sponsori. Cu ei vom merge mai departe, pentru că, pe cont propriu nu ai cum", a mai spus Alexia Tatu.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24