La fix un an de la ultimul său meci pe tabloul de simplu al unui turneu - Wimbledon 2021 -, Serena a revenit pe iarba de la All England Club cu visul de a câștiga al 24-lea Grand Slam al carierei și a o egala pe legendara Margaret Court.
Absența îndelungată din circuit și-a spus cuvântul, astfel că fosta ocupantă a locului 1 WTA a fost eliminată de Harmony Tan, aflată la primul său meci pe iarba londoneză.
Chiar și așa, Williams a arătat în multe momente că încă are în arsenal lovituri excelente și a surprins prin faptul că a fost capabilă să rămână cu șanse într-un meci maraton. Vorbim de cea mai lungă partidă de la All England Club, în 2022, în competiția feminină - 3 ore și 10 minute - și de a 6-a cea mai lungă partidă a anului.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Serena Williams, decisă să amâne retragerea, în ciuda eliminării de la Wimbledon

Ca atare, Serena Williams a încercat să rămână pozitivă după eșec și a anunțat că nu ia în calcul să se retragă, în ciuda vârstei.
"A fost o bătălie lungă, dar cu siguranţă că m-am simţit mai bine decât anul trecut, astfel că e un start bun. Cred că fizic am stat destul de bine, dar în unele puncte cheie mental nu am fost la 100%. Am gestionat bine unele dintre aceste puncte, dar, din moment ce nu am câştigat, e clar că era nevoie de mai mult. Dar am dat tot ce am putut azi şi sunt împăcată cu asta. Cu siguranţă că voi avea mai multă motivaţie să fac mai bine când voi juca acasă (n.r. la US Open)", a spus Serena Williams, la conferinţa de presă.
În ceea ce o priveşte pe Harmony Tan, aceasta şi-a egalat, prin calificarea în turul secund, cea mai bună performanţă din carieră într-un Grand Slam. Franţuzoaica de 24 de ani o va înfrunta, pentru un loc în turul 3, pe Sorribes Tormo, cap de serie 32.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3400449.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24