Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon

Cristian Mihală

Publicat 15/07/2022 la 09:24 GMT+3

Elena Rybakina a anunțat că o mare parte din suma câștigată la Wimbledon, unde s-a impus, va merge către juniorii din Kazakhstan.

Rybakina a dat frâu liber emoțiilor la conferința de presă

Credit imagine: Eurosport

Gest impresionant făcut de sportiva de 23 de ani, care a uimit lumea tenisului prin ceea ce a realizat în semifinala cu Halep și în ultimul act, cu Ons Jabeur. Născută la Moscova, sportiva care s-a impus la All England Club, a decis să direcționeze o mare parte din premiul câștigat la Londra către juniorii din Kazakhstan.
Rybakina a dorit astfel să își răsplătească țara de adopție, care, la 18 ani, i-a oferit credit total, în contextul în care Rusia nu investea deloc în ea, iar sportiva nu știa dacă mai poate continua tenisul.
"Vreau să ajut juniorii din Kazakhstan, cei mai mulți bani vor merge către ei. Al doilea aspect important pentru mine este că am fost la adăpostul de animale și am fost foarte mișcată de ceea ce-am văzut acolo, așa că voi dona ceva bani și pentru acel adăpost", a spus Rybakina, citată de Ubitennis.
Deși a ajuns pe locul 3 în clasamentul juniorilor din Rusia, Elena a primit ajutor minim din partea Federației. Un fapt comun, prea puțini jucători ruși talentați fiind susținuți de FRT. În consecință, pentru că părinții săi nu își mai permiteau să o susțină din propriii bani, aceștia au căutat variante alternative. Rybakina a avut oferte de la Colegii din SUA, dar le-a declinat, astfel că, dacă nu exista Bulat Utemuratov, milardarul care ocupă și funcția de Președinte al Federației de tenis din Kazakhstan, cariera Elenei ar fi fost în aer.

Premii record la Wimbledon 2022

Organizatorii turneului de Grand Slam de la All England Club au pus la bătaie la ediția din acest an premii în valoare de 40,3 milioane de lire sterline, asta și pentru a compensa faptul că jucătorii au fost extrem de nemulțumiți că nu s-au acordat puncte. Sumă reprezintă o creștere de 11,1% față de anul trecut, care a fost încă afectat de pandemie.
Cea mai mare creștere a sumelor câștigate le-a revenit celor care au jucat în calificări, cu 26% mai mult decât anul trecut. Simpla prezență pe tabloul principal a fost recompensată cu 50.000 de lire sterline. Câștigătorii - Rybakina și Djokovic - au încasat 2 milioane de lire, cu 300.000 de lire mai mult față de învingătorii de anul trecut (Barty și același Djokovic).
A existat, de asemenea, o creștere substanțială a preemiilor pentru cei care joacă la dublu mixt, de 17,6%.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo