Simona Halep pleca din postura de favorită, ieri, în semifinala de la Wimbledon, dar Rybakina a făcut un meci perfect. Cu un serviciu fantastic și cu lovituri extrem de puternice și bine plasate, sportiva de 23 de ani nu i-a dat multe șanse reprezentatei noastre. S-a terminat 6-3, 6-3, iar Rybakina a devenit prima sportivă din istoria Kazakhstanului care ajunge în finala unui Grand Slam.
O astfel de performanță istorică duce de obicei la o mare descătușare de energie, dar Rybakina a rămas foarte calmă, bucurându-se extrem de reținut. Acest lucru a fost remarcat de Mats Wilander, nordicul fiind impresionat de setupul mental al tinerei sportive. O astfel de atitudine denotă concentrare totală pe obiectivul final - câștigarea turneului -, e convins fostul mare jucător.
"M-a surprins faptul că la final, Rybakina, căreia i-a ieșit totul pe teren contra lui Halep a fost foarte reținută. A rămas cu picioarele pe pământ, nu s-a bucurat, știe că mai are treabă de făcut. Ea este viitorul, sunt sigur că va câștiga mai multe turnee de Grand Slam în cariera sa", a spus Wilander la Eurosport.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Wilander, dezamăgit de planul de joc al Simonei Halep

Referitor la meciul propriu-zis, Mats Wilander, de 7 ori câștigător de Grand Slam, s-a arătat surprins că jucătoarea kazahă a menținut un ritm impresionant pe tot parcursul meciului. Suedezul a subliniat că se aștepta la mai mult de la Simona, în special la serviciu și la planul de joc, de care nu a fost deloc sigură.
"Sunt surprins că Rybakina a reușit tot meciul să-și mențină agresivitatea. Simona a făcut multe duble greșeli, a servit slab cu mingea a 2-a și nu a fost foarte sigură de planul de joc. Rybakina fost sigură de planul său, i-a intrat serviciul. A fost foarte calmă, nici nu s-a bucurat excesiv la final", a spus mai spus Wilander.
Mats a mai precizat că Rybakina este o adversară mult mai bună pentru Ons Jabeur, în finală, chiar dacă are un joc bazat pe forță, care cu greu poate fi contracarat. Dar tunisianca va ști exact la ce să se aștepte, astfel că nu vor fi surprize din punct de vedere al strategiei adversarei. În egală măsură, suedezul crede că Rybakina va gestiona cu greu presiunea unei finale pe central, în timp ce Simona Halep, jucătoare cu două Grand Slamuri în palmares și cu alte 3 finale de Mare Șlem, ar fi fost mult mai greu de învins.
Elena Rybakina - Ons Jabeur este marea finală de la Wimbledon 2022. Partida are loc sâmbătă și va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24