Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Mouratoglou și noua identitate a lui Halep". Francezul lucrează la o mare schimbare în jocul Simonei

Cristian Mihală

Actualizat 10/07/2022 la 15:00 GMT+3

Patrick Mouratoglou vrea să facă din Simona Halep o jucătoare mult mai ofensivă și o va pregăti în consecință, înainte de US Open 2022.

Mouratoglou & Halep

Credit imagine: Getty Images

Patrick Mouratoglou este omul din spatele revenirii de excepție a Simonei Halep în elita tenisului mondial. După un 2021 de coșmar, românca e din nou printre cele mai bune din lume, iar acest lucru i se datorează în mare măsură antrenorului francez.
Totuși, în semifinala cu Rybakina, de la Wimbledon, sportiva din Constanța a părut prea pasivă în multe momente, așteptând parcă greșeala adversarei, care nu a mai venit. Acest lucru i-a arătat tehnicianului francez că e nevoie de o schimbare structurală la nivelul jocului campioanei noastre, astfel că o va pregăti în consecință.
"Mouratoglou și noua identitate a Simonei Halep", e titlul dat de jurnaliștii spanioli, care dezvăluie că fostul tehnician al Simonei pregătește să facă din sportiva noastră o jucătoare extrem de agresivă.
"Simona Halep a trăit joi o mare dezamăgire. După ce a reușit două meciuri splendide în optimile de finală și sferturile de finală, participarea ei la Wimbledon 2022 s-a încheiat după ce a pierdut în semifinale împotriva Elenei Rybakina. Românca a fost complet copleșită în semifinală și deciziile pe care le-a luat nu au fost cele corecte. Dezamăgirea nu este doar personală, ci și împărtășită de Patrick Mouratoglou, cel care a devenit de neînlocuit în echipa sa. Antrenorul francez este atât de esențial în pregătirea Simonei Halep, încât acesta a programat schimbări structurale în tenisul Simonei. Aceste modificări vizează o mult mai mare agresivitate în tenisul ei. Este un lucru pe care l-au implementat la Wimbledon și la care vor continua să lucreze, astfel încât la US Open Halep să arate un tenis foarte ofensiv", notează jurnaliștii de la puntodebreak.com.

Simona Halep se înțelege perfect cu Patrick Mouratoglou

Obișnuită cu Darren Cahill și cu stilul acestuia, Halep nu s-a descurcat fără antrenor și părea să îi fie complicat să revină pe cont propriu în elită. Dar colaborarea cu Mouratoglou a decurs perfect încă de la început, lucru recunoscut în această săptămână de sportiva noastră.
Deja specialiștii vorbesc că Halep ar fi la același nivel ca în 2019, când câștiga Wimbledonul de o manieră impresionantă. Cert e că jucătoarea de 30 de ani intră de fiecare dată pe teren extrem de încrezătoare, cu un plan tactic foarte bine stabilit, de la care nu se abate.
"Am simțit chimie cu el foarte repede. Înainte de toate, e o persoană extraordinară, am simțit o conexiune excelentă imediat. Ca antrenor, vorbește simplu și răspicat. Iau foarte pozitiv tot ce îmi spune și reușesc să pun în practică. E foarte ușor pentru mine să integrez informațiile pe care mi le oferă și să le aplic pe teren. E foarte pozitiv, are încredere mare în mine și mi-a transmis și mie acest lucru. Crede că orice e posibil, astfel că m-a ajutat enorm să cred cu tărie în ceea ce pot realiza", a spus Halep în conferința de presă de după victoria cu Anisimova, de la Wimbledon.
Simona Halep își va lua o vacanță scurtă, apoi va merge la turneul de la Washington, competiție care face parte din categoria WTA 250 și care se va desăfșura în perioada 1-7 august.
Cel mai probabi, apoi va merge la Rogers Cup (Toronto) și Cincinnati, înainte de US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo