În toamna trecută, Simona Halep și Darren Cahill au decis să întrerupă colaborarea, una de aproape 6 ani, în care australianul a ajutat-o enorm pe sportiva din Constanța să își găsească liniștea în joc și încrederea totală în propriile forțe.
Cum 2021 a fost un an plin de accidentări, în care Simo a jucat foarte puțin, noul sezon a găsit-o pe Halep cu un nivel de încredere foarte scăzut. Din fericire, Patrick Mouratoglou a acceptat să o antreneze, iar în ultimele luni creșterea din jocul sportivei noastre e evidentă.
Deja specialiștii vorbesc că Halep ar fi la același nivel ca în 2019, când câștiga Wimbledonul de o manieră impresionantă. Cert e că jucătoarea de 30 de ani intră de fiecare dată pe teren extrem de încrezătoare, cu un plan tactic foarte bine stabilit, de la care nu se abate. Așa s-a întâmplat și ieri, în sfertul cu Anisimova, de la Wimbledon, câștigat fără drept de apel de româncă, scor 6-2, 6-4. La conferința de presă de după partidă, Halep a fost întrebată despre rolul lui Mouratoglou în performanțele din acest an, iar sportiva din Constanța a ținut să sublinieze cât de mult a ajutat-o tehnicianul din Hexagon.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02
"Am simțit chimie cu el foarte repede. Înainte de toate, e o persoană extraordinară, am simțit o conexiune excelentă imediat. Ca antrenor, vorbește simplu și răspicat. Iau foarte pozitiv tot ce îmi spune și reușesc să pun în practică. E foarte ușor pentru mine să integrez informațiile pe care mi le oferă și să le aplic pe teren. E foarte pozitiv, are încredere mare în mine și mi-a transmis și mie acest lucru. Crede că orice e posibil, astfel că m-a ajutat enorm să cred cu tărie în ceea ce pot realiza", a spus Halep în conferința de presă.

Simona Halep, despre posibilitatea de a deschide Wimbledon 2023

La începutul turneului din acest an, s-a discutat intens despre cine ar trebui să evolueze în primul meci pe central, în absența lui Ash Barty, câștigătoarea de anul trecut. Tradiția spune că învingătoarea din anul precedent evoluează în prima partidă de pe arena principală, dar australianca s-a retras, între timp.
În cele din urmă Iga Swiatek (numărul unu mondial) a "deschis balul", deși toată lumea se aștepta ca Simona Halep să primească această onoare (fusese câștigătoarea din 2019, în contextul în care în 2020 turneul nu s-a ținut din cauza pandemiei. În 2021, Simo nu a putut să își "exercite dreptul", din cauza accidentării).
Halep e acum la două meciuri distanță de a câștiga iar Wimbledonul, ceea ce i-ar garanta că va juca în primul meci de pe central la ediția viitoare, evident, în măsura în care va fi prezentă la start.
"Am fost întrebată de acest lucru și acum câteva zile și am spus că singura șansă să deschid turneul e să câștig din nou Wimbledon. Sunt în semifinale, dar sunt încă departe de titlu. Iau totul meci cu meci", a spus Halep, care a părut totuși că își dorește mult să deschidă marea competiție de la All England Club.
Între Halep și titlu stau două meciuri: semifinala cu Rybakina și ultimul act, în care Ons Jabeur e mare favorită să îi fie adversară. Semifinala dintre Simo și sportiva din Kazakhstan are loc azi, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, în jurul orei 17:00.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24