Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a băgat frica în spanioli! Ce scriu ibericii înaintea duelului cu Badosa de la Wimbledon

Nicu Savin

Publicat 04/07/2022 la 14:52 GMT+3

Simona Halep o va întâlni astăzi pe Paula Badosa în optimile de finală de la Wimbledon. Românca a câștigat clar singurul duel direct cu jucătoarea iberică de până acum, iar acest lucru le dă de gândit spaniolilor, care sunt conștienți că sportiva lor va avea un meci infernal contra Simonei.

Simona Halep & Paula Badosa

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep - Paula Badosa este cel mai tare meci al zilei de pe tabloul feminin de la Wimbledon. Niciuna dintre jucătoare nu a pierdut set în primele 3 tururi, iar partida se anunță una foarte disputată. Românca a câștigat singurul duel direct de până acum, acum câteva luni, la Madrid, scor 6-3, 6-1.
Diferența dintre cele două jucătoarea a fost uriașă atunci, iar Badosa chiar a punctat după victoria cu Kvitova din turul 3 că speră că Simona nu va mai juca la un nivel atât de ridicat. Acel meci de la Madrid le dă fiori și jurnaliștilor iberici, care au subliniat că Badosa va avea un meci foarte greu contra româncei.
"Paula Badosa joacă astăzi la Wimbledon cu Simona Halep, care a devastat-o la Madrid, în singura lor întâlnire până în prezent. Halep nu a mai pierdut pe gazonul de la All England Club din 2018. Ea a acumulat zece victorii consecutive din acel an, ridicând și trofeul în 2019.
Va fi un meci greu pentru Badosa deoarece, spre deosebire de Kvitova, Halep este răbdătoare și încrezătoare. Badosa va trebui să găsească soluții, așa cum a făcut cu succes împotriva jucătoare din Cehia", au notat ibericii de la As.com.
Având o experiență mult mai mare pe iarbă, Simona este considerată favorită de mulți specialiști, mai ales că iberica nu se descurcă tocmai grozav pe această suprafață. Meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa va fi al doilea al zilei pe terenul central și va fi transmis în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, în jurul orei 17:30.

Simona Halep,a 2-a favorită a bookmakerilor la cucerirea trefeului la Wimbledon

Dacă va trece de Badosa, Simona va avea o șansă bună să meargă până la capăt la Wimbledon. Acest lucru reiese și din cotele oferite de bookmakeri la cucerirea trofeului. Românca are o cotă de 3,75 să triumfe din nou la Grand Slam-ul londonez, doar Ons Jabeur având o cotă mai mică (1,5).
Șansele tunisiencei sunt considerate mai mari din două motive: e a ajuns deja în sferturi, după victoria cu Mertens de ieri și pe partea sa de tablou au rămas numai jucătoare din afara topului 50 WTA. În sferturi, Jabeur va juca contra Mariei Bouzkova (56 WTA), iar într-o eventuală semifinală ar da peste câștigătoarea duelului german Jule Niemeier (97 WTA) - Tatjana Maira (103 WTA). Astfel, accederea în finală pare o formalitate pentru Jabeur.
În schimb pe jumătatea Simonei se mai află câteva jucătoare foarte bune, precum Amanda Anisimova, Alize Cornet, Elena Rybakina sau Ajla Tomljanovic, de aceea drumul româncei până în ultimul act va fi ceva mai dificil.
Cotele la câștigarea Wimbledon-ului, la feminin
  • 1.Ons Jabeur - 1,5
  • 2.Simona Halep - 3,75
  • 3.Amanda Anisimova - 6,5
  • 4.Paula Badosa - 9
  • 5.Jiule Niemeier - 11
  • 6.Elena Rybakina - 14
  • 7.Alize Cornet / Marie Bouzkova - 16
  • 8.Harmony Tan - 20
  • 9.Tatjana Maria - 22
  • 10.Ajla Tomljanovic - 33
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 4 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo