Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a băgat-o în ceață pe Anisimova! Explicațiile americancei după eșecul de la Wimbledon

Nicu Savin

Actualizat 06/07/2022 la 19:15 GMT+3

Simona Halep i-a predat o lecție de tenis Amandei Anisimova, pe care a învins-o cu 6-2, 6-4, în sferturile de finală de la Wimbledon. La conferința de presă, americanca a declarat că Simona a jucat foarte bine și pur și simplu nu și-a dat seama ce poate să facă pentru a avea șanse la victorie.

Simona Halep - Amanda Anisimova, meciul care ne face să visăm! Românca e în semifinale la Wimbledon

Simona Halep s-a calificat în stil de mare campioană în semifinale la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi pe Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4, în puțin peste o oră de joc. Românca a făcut un meci aproape perfect, cu excepția unui moment de cădere în setul secund, când adversara a revenit de la 1-5 și a avut 3 mingi consecutive de a egala.
Simona a punctat la finalul disputei că joacă cel mai bun tenis al ei în această perioadă. De cealaltă parte Anisimova a recunoscut că românca a fost superioară astăzi și chiar a punctat că nu și-a dat efectiv seama ce trebuie să facă pentru a o putea învinge.
"Cred că Simona a jucat foarte bine, ca întotdeauna. Pur și simplu nu am putut să-mi intensific jocul sau am făcut-o foarte târziu. Sunt supărată, pentru că aș fi putut juca mult mai bine. Dar voi învăța doar din experiență.
Cred că am fost destul de stresată în acest meci. Nu știu. Pur și simplu m-am simțit foarte rigidă și înghețată. Am devenit foarte emoționată în scaun pentru că nu jucam prea bine (n.r. în momentul în care a fost la un pas să izbucnească în plâns, într-una dintre pauzele setului 2).. Nu prea îmi place să nu joc la maxim, mai ales pe un stadion atât de plin. Este foarte dezamăgitor pentru mine. Așa că am fost foarte supărată.
Dar apoi am încercat să-mi dau seama cum aș putea juca mai bine. Am început să devin puțin mai relaxată, să intru mai mult în lovituri și să mă lupt. Nu pot să spun că am fost emoționată, nu a fost la fel ca la meciul cu Gauff, când am jucat în premieră pe central. A fost puțin diferit astăzi. Dar cu Simona este foarte greu de jucat. Este greu să-ți dai seama cum să joci cel mai bun tenis al tău împotriva ei", a spus Anisimova la conferința de presă.
Citește și:

Simona Halep - Elena Rybakina, în semifinale la Wimbledon

Pentru un loc în marea finală de la All England Club, Simona Halep se va duela cu Elena Rybakina, care a trecut de Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3, după un meci care a durat aproape două ore. Sportiva care reprezintă Kazakhstanul a făcut un turneu mare până acum la Wimbledon, ea necedând niciun set până azi, în meciurile cu Coco Wandeweghe, Bianca Andreescu, Qinwen Zheng și Petra Martic.
Simona Halep și Elena Rybakina s-au mai întâlnit de 3 ori în circuit, românca având avantaj de 2-1 la meciurile directe. Primul deul i-a revenit Rybakinei, la Wuhan, în 2019, când Simona a fost nevoită să se retragă la 5-4 pentru adversară în primul set.
Ultimele două meciuri directe au fost foarte disputate, dar Simona s-a impus de fiecare dată în decisiv: în finala de la Dubai, din 2020, respectiv în turul 3 de la US Open, anul trecut.
Elena Rybakina va juca în premieră într-o semifinală de Grand Slam. Cel mai bun rezultat al ei la turneele majore până acum a fost sferturl de finală de la Roland Garros 2021. În acest sezon, Rybakina a început cu o finală jucată la Adelaide, pierdută cu Ash Barty, dar apoi nu a mai avut rezultate notabile, un sfert de finală la Indian Wells fiind rezultatul de referință. La primele două Grand Slam-uri din acest an, sportiva de 23 de ani s-a oprit în turul doi la Australian Open și în turul 3 la Roland Garros.
Meciul dintre Simona Halep și Elena Rybakina va avea loc joi, în jurul orei 17:00, după prima semifinală, care le va aduce față în față pe Ons Jabuer și Tatjana Maria.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo