Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, a doua favorită la câștigarea Wimbledon! Jabeur, singura jucătoare mai bine cotată

Nicu Savin

Actualizat 04/07/2022 la 14:47 GMT+3

Simona Halep are a doua șansă la a câștiga Grand Slam-ul de la Wimbledon în viziunea bookmakerilor. Doar Ons Jabeur este mai bine cotată, asta și pentru că tunisianca este deja în sferturi și ajungerea în finală pare o formalitate.

Halep vs. Badosa, în optimi la Wimbledon! Super-duelul, luni, în direct pe Eurosport 2

Simona Halep a avut un parcurs perfect până acum la Wimbledon, câștigând fără să piardă set duelurile cu Muchova, Flipkens și Frech. Astăzi, campioana din 2019 de la All England Club se va duela cu Paula Badosa în optimile de finală, iar specialiștii o consideră favorită la victorie.
Dacă va trece mai departe, Simona va avea o șansă bună să meargă până la capăt la Wimbledon. Acest lucru reiese și din cotele oferite de bookmakeri la cucerirea trofeului. Românca are o cotă de 3,75 să triumfe din nou la Grand Slam-ul londonez, doar Ons Jabeur având o cotă mai mică (1,5).
Șansele tunisiencei sunt considerate mai mari din două motive: e a ajuns deja în sferturi, după victoria cu Mertens de ieri și pe partea sa de tablou au rămas numai jucătoare din afara topului 50 WTA. În sferturi, Jabeur va juca contra Mariei Bouzkova (56 WTA), iar într-o eventuală semifinală ar da peste câștigătoarea duelului german Jule Niemeier (97 WTA) - Tatjana Maira (103 WTA). Astfel, accederea în finală pare o formalitate pentru Jabeur.
În schimb pe jumătatea Simonei se mai află câteva jucătoare foarte bune, precum Amanda Anisimova, Alize Cornet, Elena Rybakina sau Ajla Tomljanovic, de aceea drumul româncei până în ultimul act va fi ceva mai dificil.
Cotele la câștigarea Wimbledon-ului, la feminin
  • 1.Ons Jabeur - 1,5
  • 2.Simona Halep - 3,75
  • 3.Amanda Anisimova - 6,5
  • 4.Paula Badosa - 9
  • 5.Jiule Niemeier - 11
  • 6.Elena Rybakina - 14
  • 7.Alize Cornet / Marie Bouzkova - 16
  • 8.Harmony Tan - 20
  • 9.Tatjana Maria - 22
  • 10.Ajla Tomljanovic - 33
picture

Simona Halep - Magdalena Frech 6-4, 6-1, în turul 3 la Wimbledon. Rezumatul meciului

Simona Halep, văzută mare favorită de specialiști în duelul cu Paula Badosa

Duelul dintre Simona Halep și Paula Badosa a fost prefațat de specialiștii americani de la , iar concluzia este una clară: românca are toate atuurile să câștige și o va face în 3 seturi. Badosa trebuie să facă un meci perfect pentru a spera la victorie, dar experții au subliniat că în fața Simonei acest lucru este mai greu de spus decât de făcut.
"Simona Halep are un avans de 1-0 față de Paulo Badosa, după ce a învins-o pe iberică cu 6-3, 6-1 la Madrid, la începutul acestui an.Având în vedere că ambele au evoluat bine până acum la Wimbledon, acest meci are toate elementele unui clasic.
După ce a învins-o pe Petra Kvitova, Paula Badosa va fi plină de încredere în acest meci. Ea și-a păstrat luciditatea și a rezistat în fața ofensivei jucătoarei din Cehia, care a reușit 24 de lovituri câștigătoare. Cu toate acestea, are nevoie de îmbunătățiri la două capitole cheie în disputa cu Simona Halep: procentul la primul serviciu (a fost doar 59% în meciul cu Kvitova) și conversia punctelor de break (2/9).
Fiind într-o revenrie genială, Halep nu va ezita să atace pe al doilea serviciu al Badosei, dacă aceasta va începe să rateze primul serviciu. Românca este foarte experimentată pe iarbă și are un joc complex, care se potrivește suprafeței.
Viteza ei și mișcarea îi va oferi un avantaj față de Badosa în duelul lor. Halep este mult mai ofensivă, ceea ce a fost evident din cele 24 de câștigătoare pe care le-a reușit împotriva Magdalenei Frech în cel mai recent meci al său. De asemenea, ea a făcut 21 de incursiuni la fileu, reușind să câștige 14 dintre acele puncte. Probabil va încerca să avanseze și contra Badosei ori de câte ori are ocazia.
Singura modalitate de a o opri pe Halep este să o scoți din teren prin servicii la exterior și să reușești imediat lovituri câștigătoare. Acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut pentru Badosa, având în vedere experiența ei limitată pe iarbă.
Pronostic - Simona Halep va câștiga în 3 seturi", au scris experții de la sportskeeda.com.
Meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa va fi al doilea al zilei pe terenul central și va începe în jurul orei 17:30, după duelul dintre Nick Kyrgios și Brandon Nakashima. Partida va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 4 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo