Iga Swiatek s-a calificat en fanfare în turul doi la Wimbledon, după ce a trecut cu un categoric 6-0, 6-3 de Jana Fett, din Croaţia. După 36 de victorii la rând în circuitul WTA e limpede că poloneza e mare favorită în orice turneu, dar specialiştii nu erau atât de convinşi de acest statu al Igăi la All Enlgand Club.
În primul rând pentru că, după câştigarea Roland Garros, nu a mai jucat vreun meci, dar şi pentru că are o experienţă limitată pe iarbă. La Wimbledon a reuşit o singură optime, în 2021, astfel că exista o discuţie privind parcursul din acest an. După partida din primul tur, Mats Wilander nu mai are vreun dubiu: Swiatek e o maşinărie de tenis, cu un plan perfect, de la care nu abdică. În acest context, va fi aproape imposibil pentru cineva să o stopeze din drumul spre al 3-lea Grand Slam al carierei.
"Joacă mai repede decât o făcea, îşi asumă mai multe riscuri cu forehandul. Va fi foarte greu pentru orice adversară a Igăi să facă ceva, atunci când e în controlul punctului şi loveşte cu dreapta. E mare favorită să câştige Wimbledonul. Asta în ciuda faptului că nu are o experienţă deosebită pe iarbă. Dar ştie ce vrea când intră pe teren, respectă perfect planul avut", a spus Wilander, pentru Eurosport.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02

Iga Swiatek nu simte presiunea, la Wimbledon 2022

Ceea ce impresionează cel mai mult la Swiatek e faptul că niciodată nu intră în panică. Deşi presiunea pe umerii săi e uriaşă, în contextul în care toţi vorbesc despre seria incredibilă de victorii la rând, Iga evoluează dezinvolt şi are un mental extrem de puternic.
"Cred că e foarte greu să gestionezi presiunea, în situaţia ei, mai ales că nu a avut vreun meci pe iarbă înainte de Wimbledon. Dar ea a gestionat excelent totul azi (n.r. ieri). Cred că şi-a găsit o nouă motivaţie, din a nu pierde, după această serie fantastică. Chiar dacă în meciul cu Fett în unele momente, în setul secund, jocul nu i-a mers aşa cum ar fi vrut, a rămas extrem de calmă. E numărul unu mondial, e extrem de relaxată şi are o linişte în joc care o fac foarte greu de învins", a mai spus Wilander.
Turul doi va fi, în proporţie mare, o altă formalitate pentru Swiatek, care o va întâlni pe Lesley Pattinama Kerkhove, locul 138 WTA. Iga e pe aceeaşi jumătate de tablou cu Simona Halep, pe care o poate întâlni în semifinale.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3400449.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Incredibil! De ce nu s-a uitat Ash Barty la finalele de la Wimbledon, unde era campioană en-titre
15/07/2022 LA 12:09
Wimbledon
Incredibil ce a făcut Rybakina, jucătoare născută la Moscova, cu banii câștigați la Wimbledon
15/07/2022 LA 06:24