Wimbledon-ul este cel mai vechi și mai galonat turneu de Grand Slam și singurul care se desfășoară pe aceeași suprafață ca la prima sa ediție (1877): iarbă. În plus, Grand Slam-ul londonez este singurul care are inclusă o zi de pauză, duminica de la jumătatea turneului.
Această tradiție va fi abandonată începând cu 2022, organizatorii anunțând că de anul viitor vor fi programate partide și în duminica a 2-a a competiției. În toată istoria sa, la Wimbledon s-a jucat de numai 4 ori în duminica a 2-a, asta doar pentru că programul a fost serios dat peste cap de ploaie (1991, 1997, 2004 și 2016).
"De-a lungul timpului, Wimbledon-ul a evoluat continuu pentru a satisface cerințele și comportamentele în schimbare ale fanilor noștri. Vrem ca acest eveniment minunat să fie disponibil pentru cât mai mulți oameni din întreaga lume, pentru a împărtăși bucuria turneului.
Wimbledon
Mats Wilander știe de ce are nevoie Simona Halep pentru a se impune la Wimbledon! "Jocul ei e solid"
11/06/2021 LA 14:53
Includerea "Duminicii de Mijloc" permanent în programul nostru ne va permite să facem exact asta și să creăm o nouă tradiție de care sperăm să putem deveni foarte mândri. Acest lucru ne permite să facem mai mult cu cea de-a doua zi de luni.", a declarat Sally Bolton, directorul executiv al turneului de la All England Club.

Wimbledon 2021 | Organizatorii speră ca fanii să poată umple arenele în proporție de cel puțin 25%

În ceea ce privește ediția din acest an, organizatorii au anunțat că fanii vor avea acces în tribune, dar numărul acestora va fi redus. Cea mai pesimistă variantă este aceea de a permite accesul unui procent de 25% din capacitatea arenelor.
"Sperăm foarte mult ca fanii să poată umple arenele în proporție de cel puțin 25%. Acesta este un punct minim de la care plecăm și sperăm că va putea crește.", a adăugat Bolton.
Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 28 iunie-11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/28/3122584.jpg
Roland-Garros men
20-20-19 | Djokovic a făcut un nou pas către istorie
ACUM O ORĂ
Roland-Garros
Djokovic, "rege" la Roland Garros. TOP 5 lovituri ale unei finale de poveste
ACUM 2 ORE