articol de Timeea Franțescu
Matteo Berrettini este ultimul semifinalist al competiției de la All England Club. Favoritul numărul șapte la cucerirea trofeului s-a calificat în penultimul act, după ce s-a impus în fața tânărului Auger Aliassime, locul 19 ATP, cu scorul 6-3, 5-7, 7-5, 6-3, într-un meci de trei ore și șapte minute.
Primul set nu i-a pus probleme mari lui Berrettini, care și-a pierdut serviciul o singură dată, la 5-2, după ce a irosit patru mingi de set. Imediat după break-ul făcut de Auger Aliassime, italianul a închis setul pe serviciul adversarului, după mai puțin de 40 de minute, cu scorul 6-3.
Wimbledon
Roger Federer și-a anunțat retragerea. TOP 10 puncte reușite la Wimbledon, turneul favorit
15/09/2022 LA 14:31

Wimbledon 2021 | Berrettini joacă pentru prima dată în semifinala de la Wimbledon

Meciul a continuat cu un set doi extrem de echilibrat, unde ambii jucători câștigau atât game-uri albe, cât și unele extrem de disputate. La 5-5, tânărul canadian a câștigat cel de-al doilea break al setului, avantaj consolidat imediat cu un game alb, care a dus la încheierea celui de-al doilea set cu 5-7, după aproape o oră de joc.
Nici setul trei nu a fost dominat clar de vreunul dintre jucători, diferența de nivel dintre aceștia fiind foarte mică. Cei doi au câștigat doar pe propriul serviciu, până în finalul setului, când Berrettini a reușit singurul break, la scorul de 6-5.
Italianul a început bine setul patru, fiind cel care controla schimburile de mingi. De această dată a făcut rapid break-ul și s-a detașat la 3-0. După un game patru bun făcut de Auger Aliassime, părea că acesta are capacitate de a reveni în set, însă canadianul nu și-a mai găsit ritmul și a continuat seria de greșeli, ajutându-l pe Berrettini să închidă ultimul set cu 6-3.
Berrettini s-a calificat astfel pentru prima dată în semifinala turneului de la All England Club, unde îl va confrunta pe polonezul Hurkacz, jucătorul care a trecut în sferturile de finală de Roger Federer.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Wimbledon 2021: Rezumatul finalei Djokovic - Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
11/07/2021 LA 18:26
Wimbledon
Verdictul lui Darren Cahill după finala Wimbledon! Câte titluri de Grand Slam mai câștigă Djokovic
11/07/2021 LA 17:32