articol de Timeea Franțescu
Matteo Berrettini este ultimul semifinalist al competiției de la All England Club. Favoritul numărul șapte la cucerirea trofeului s-a calificat în penultimul act, după ce s-a impus în fața tânărului Auger Aliassime, locul 19 ATP, cu scorul 6-3, 5-7, 7-5, 6-3, într-un meci de trei ore și șapte minute.
Primul set nu i-a pus probleme mari lui Berrettini, care și-a pierdut serviciul o singură dată, la 5-2, după ce a irosit patru mingi de set. Imediat după break-ul făcut de Auger Aliassime, italianul a închis setul pe serviciul adversarului, după mai puțin de 40 de minute, cu scorul 6-3.
Wimbledon
Wimbledon 2021: Rezumatul finalei Djokovic - Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
11/07/2021 LA 18:26

Wimbledon 2021 | Berrettini joacă pentru prima dată în semifinala de la Wimbledon

Meciul a continuat cu un set doi extrem de echilibrat, unde ambii jucători câștigau atât game-uri albe, cât și unele extrem de disputate. La 5-5, tânărul canadian a câștigat cel de-al doilea break al setului, avantaj consolidat imediat cu un game alb, care a dus la încheierea celui de-al doilea set cu 5-7, după aproape o oră de joc.
Nici setul trei nu a fost dominat clar de vreunul dintre jucători, diferența de nivel dintre aceștia fiind foarte mică. Cei doi au câștigat doar pe propriul serviciu, până în finalul setului, când Berrettini a reușit singurul break, la scorul de 6-5.
Italianul a început bine setul patru, fiind cel care controla schimburile de mingi. De această dată a făcut rapid break-ul și s-a detașat la 3-0. După un game patru bun făcut de Auger Aliassime, părea că acesta are capacitate de a reveni în set, însă canadianul nu și-a mai găsit ritmul și a continuat seria de greșeli, ajutându-l pe Berrettini să închidă ultimul set cu 6-3.
Berrettini s-a calificat astfel pentru prima dată în semifinala turneului de la All England Club, unde îl va confrunta pe polonezul Hurkacz, jucătorul care a trecut în sferturile de finală de Roger Federer.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Verdictul lui Darren Cahill după finala Wimbledon! Câte titluri de Grand Slam mai câștigă Djokovic
11/07/2021 LA 17:32
Wimbledon
EXCLUSIV | Darren Cahill a anunțat la Wimbledon 2021 când revine Simona Halep pe terenul de tenis
11/07/2021 LA 17:29