Duminică va fi o zi cu adevărat specială pentru italieni. Squadra Azzurra merge pe Wembley pentru a juca marea finală Euro 2020 cu Anglia însă nu doar fotbalul va atrage toată atenția în peninsulă. Asta pentru că Matteo Berrettini a urmat exemplul conaționalilor săi și s-a calificat și el în finala Wimbledon după un meci cu adevărat impecabil împotriva polonezului Hubert Hurkacz.
Hubert Hurkacz a început bine meciul, apărându-și serviciul la zero. Italianul i-a urmat exemplul, însă următoriul game, pe serviciul polonezului, a fost ca un avertisment. Hurkacz a revenit de la 0-40, însă Berrettini a demonstrat cât de periculos este cu returul.
Wimbledon
Wimbledon 2021: Rezumatul finalei Djokovic - Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
11/07/2021 LA 18:26
După un game maraton de nouă minute, Berrettini și-a păstrat în cele din urmă serviciul pentru a face 3-3 și a continuat forma bună prin a reuși primul break al partidei. Slice-urile sale perfecte cuplate cu câteva erori de la polonez, i-au adus avantajul italianului. Primul set a fost câștigat de italian cu un nou break. 6-3 pentru Berrettini iar Hurkacz părea depășit de situație.
Ce a urmat însă a fost un adevărat coșmar pentru Hurkacz. Polonezul a căzut psihic total iar Berrettini nu a ezitat să profite. Loviturile italianului au intrat la perfecție, nivelul jocului său a mers doar în sus în timp ce Hurkacz nu a răspuns nici măcar după încurajările publicului. Berrettini a câștigat al doilea set fără drept de apel, 6-0 și mărșăluia liniștit spre marea finală de duminică.
Al treilea set a fost însă mult mai echilibrat decât era așteptat iar cei doi au mers pe serviciu până la final. În tiebreak însă Hurkacz a renăscut și a dominat total ostilitățile, câștigând în cele din urmă setul cu 7-6.
Înfrângerea din setul trei a părut doar să îl motiveze pe Berrettini iar italianul a debutat în al patrulea set cu un break, ridicându-și din nou nivelul. Au urmat apoi servicii impecabile pentru Berrettini iar italianul a reușit în cele din urmă prin acest serviciu impecabil să câștige setul și meciul.
Așadar Berrettini merge în finală și se va înfrunta cu învingătorul dintre Novak Djokovic și Denis Shapovalov.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Verdictul lui Darren Cahill după finala Wimbledon! Câte titluri de Grand Slam mai câștigă Djokovic
11/07/2021 LA 17:32
Wimbledon
EXCLUSIV | Darren Cahill a anunțat la Wimbledon 2021 când revine Simona Halep pe terenul de tenis
11/07/2021 LA 17:29