După ce câștigase opt meciuri consecutive pentru a-și adjudeca primul titlu ATP Challenger la Nottingham, Nick Kyrgios ajungea extrem de încrezător la All England Club pentru prima oară în cariera sa, în 2014.
Australianul de doar 19 ani primise un wild card și a câștigat primul său meci la turneu împotriva lui Stephane Robert în patru seturi și s-a calificat astfel în runda a doua, acolo unde îl aștepta un duel cu numărul 14 mondial de la acea vreme, Richard Gasquet.
Kyrgios nici nu se gândea că acela va fi unul dintre cele mai memorabile partide din istoria turneului și că pe terenul numărul 2 de la Londra va obține prima sa victorie împotriva unui tenismen din primii 50 în lume.
Wimbledon
Wimbledon 2021: Rezumatul finalei Djokovic - Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
11/07/2021 LA 18:26
Gasquet, semifinalist la Wimbledon în 2007, venea la acest meci într-o formă impresionantă. Săptămâna anterioară, francezul fusese finalist la Eastbourne. Pentru a ajunge în a doua rundă de la Wimbledon, Gasquet a trebuit să revină fiind condus cu 2-1 la seturi de James Duckworth în primul său meci la turneu.
Partida a început conform așteptărilor. Chiar dacă Kyrgios era cumva ”puștiul minune” al tenisului la acea vreme, realitatea este că Richard Gasquet era mare favorit în fața uni puști de 19 ani care pășea pentru prima oară pe iarba londoneză de la All England Club. Așadar, nu a mirat pe nimeni că Kyrgios a pierdut primele seturi destul de clar, poate mai clar decât o arată scorul 3-6, 6-7.
https://i.eurosport.com/2014/07/01/1270491.jpg
Ceea ce a urmat însă i-a făcut pe cei de la The Guardian să scrie în cronica de meci ”La o parte, Hewitt! Australia are un nou erou”. Kyrgios a salvat în mod uluitor patru mingi de meci printr-un serviciu extrem de puternic dar și un forehand folosit curajos pentru a-și frustra adversarul.
La a cincea minge de meci, australianul părea să fi pierdut meciul după o dublă greșeală. Nu a fost cazul însă pentru că Hawk-Eye l-a salvat - al doilea serviciu, unul extrem de agresiv și curajos, fusese la limităîn teren.
Revenirea istorică a lui Kyrgios a continuat și puștiul australian a salvat în cele din urmă nouă mingi de meci și a câștigat partida cu 3-6, 6-7, 6-4, 7-5, 10-8 după trei ore și 53 de minute. Numărul 144 mondial a câștigat meciul printr-un serviciu câștigat la zero și prin al 21-lea as pentru a ajunge în runda a treia la un Grand Slam pentru prima oară în carieră.
”Am jucat un tenis incredibil astăzi... cred că este un moment extraordinar pentru mine să ajung în premieră în a treia rundă de la un Grand Slam. Poate să fie un pod pentru viitorul meu”, declara atunci Kyrgios.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Verdictul lui Darren Cahill după finala Wimbledon! Câte titluri de Grand Slam mai câștigă Djokovic
11/07/2021 LA 17:32
Wimbledon
EXCLUSIV | Darren Cahill a anunțat la Wimbledon 2021 când revine Simona Halep pe terenul de tenis
11/07/2021 LA 17:29