Rafa Nadal și Taylor Fritz au oferit un meci memorabil în sferturile de la Wimbledon. Chinuit de probleme fizice, Rafa s-a încăpățânat să rămână în meci și s-a impus în tie-break-ul din decisv, după mai bine de 4 ore de joc. Din păcate, victoria ibericului a rămas una de palmares, deoarece el a fost nevoit să se retragă înaintea semifinalei cu Nick Kyrgios, din cauza accidentării suferite în meciul cu Fritz.
Faptul că Fritz a fost atât de aproape de o calificare în semifinalele unui Grand Slam l-a marcat profund pe american. Deși a trecut destul timp de la partida respectivă, Fritz încă se întreabă ce ar fi trebuit să facă pentru a câștiga.
Citește și:
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
IERI LA 05:42

Nadal încă îl "bântuie" pe Fritz, după ce l-a învins accidentat la Wimbledon

Într-un interviu acordat înainte de turneul de la Washington, primul la care va participa după Wimbledon, Fritz a recunoscut că a digerat greu eșecul cu Rafa și că i-a venit să plângă după meci Americanul a subliniat că Nadal poate fi învins, dar numai cu o suferință uriașă din partea jucătorului aflat de cealaltă parte a fileului.
"A fost un meci uriaș și mi-am dorit enorm să-l joc. Am văzut la începutul turneului că ar putea fi un sfert de finală cu Nadal și mi-am spus că vreau acest sfert de finală. L-am primit-o și am jucat bine. Am avut șansele mele, meciular fi putut merge în orice direcție. Desigur, e nasol să pierzi. După ce s-a terminat jocul, am stat acolo și am vrut să plâng. Nu am simțit niciodată asta după o înfrângere. Încă mai cred că Rafa poate fi bătut, numai că trebuie să cobori în iad pentru a ajunge acolo", a spus Fritz, citat de welovetennis.fr.
După acel meci, multe voci din lumea tenisului au spus clar că regulamentul ar trebui schimbat, iar jucătorul învins să poată juca în faza următoare dacă învingătorul nu mai poate continua turneul. De altfel, se vehiculează că șefii ATP iau în calcul introducerea sistemului de lucky-looser și pe tablourile principale ale turneelor, nu doar în calificări.
Fritz a vorbit despre acest aspect la vremea respectivă și a subliniat că dacă nu l-a putut învinge pe Rafa nu merita să joace în semifinale. Americanul a rămas cu aceeași părere și acum, dar consideră că a învățat foarte multe lucruri din acea partidă, care îi vor folosi cu siguranță pe viitor.
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02
Tenis
Federer, Nadal și Djokovic, "ca vinul". Jucătorii cu cele mai multe titluri majore după 30 de ani
03/08/2022 LA 14:26