Articol scris de Răzvan Rădulescu
Câștigător ultima oară la acest turneu în 2017, Roger Federer, în prezent pe locul 97 mondial, a vorbit duminică cu ocazia centenarului terenului central de la Wimbledon. În cadrul ceremoniei au participat foști tenismeni care au scris istorie la turneu din Marea Britanie, printre care și Simona Halep. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Margaret Court, Martina Hingis sau Bjorn Borg au asistat la cuvintele pe care Federer le-a adresat.
Tenis
Federer s-a ținut de promisiune! Cum a reacționat un puști când și-a întâlnit idolul: "Dumnezeule!"
IERI LA 17:03

Federer speră sa mai joace o dată la Wimbledon

În vârstă de 40 de ani, Federer nu a participat la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon din cauza intervenției chirurgicale la genunchi. A fost a treia operația suferită de campionul elvețian într-o perioadă de 18 luni. Ultimul său meci disputat a fost anul trecut chiar în sferturile de la All England Club. Este primul Wimbledon din 1997 încoace, când tenismenul elvețian nu participă.
"Am fost foarte norocos să pot juca multe meciuri pe acest teren. Este fantastic să fii alături de toți acești campioni. Îmi amintesc emoția cu care am venit aici ca să joc împotriva lui Pete Sampras în 2001. Sper să mai pot reveni o dată", au fost cuvintele lui Roger Federer.
Primul titlu la Wimbledon al lui Federer a venit în anul 2003, când câștigătorul a 20 de trofee de Grand Slam l-a învins pe Mark Philippoussis. Acesta și meciul cu Pete Sampras de acum 21 de ani sunt cele mai plăcute amintiri ale lui Federer după cum spune chiar el.
Federer intenționează să joace la Laver Cup
Tenismenul elvețian, care va împlini 41 de ani în luna august, intenționează să revină pe teren în acest an la Laver Cup. Federer poate reprezenta echipa Europei alături de Nadal, Djokovic și Murray. Elvețianul își dorește să joace și la Basel, la turneul din orașul său natal.
Nu mai puțin de 20 de trofee de Grand Slam are în carieră Roger Federer. Acesta se află la egalitate cu sârbul, Novak Djokovic, cei doi fiind depășiți doar de Rafael Nadal. Spaniolul, cu trofeele câștigate anul acesta la Australian Open și Roland Garros, a ajuns la 22 de trofee de Grand Slam.
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02
Tenis
Federer, Nadal și Djokovic, "ca vinul". Jucătorii cu cele mai multe titluri majore după 30 de ani
03/08/2022 LA 14:26