Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, reacție extrem de elegantă cu privire la ignorarea sa de către șefii de la Wimbledon

Nicu Savin

Actualizat 26/06/2022 la 19:24 GMT+3

Simona Halep a susținut astăzi conferința de presă de dinaintea turneului de la Wimbledon, iar sportiva noastră a abordat și subiectul programărilor din ziua a 2-a de concurs, când nu i s-a acordat onoarea de a juca primul meci pe central. Românca a avut o reacție foarte elegantă, spunând că speră să poată fi în această postură pe viitor.

Wimbledon - Highlights : Halep v Azarenka

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a fost considerată de mulți specialiști drept cea mai în măsură să deschidă ziua de marți de la Wimbledon, pe terenul central. Conform tradiției, campioana en-titre are această onoare, dar cum Asleigh Barty s-a retras din activitate, organizatorii au trebuit să aleagă alt meci.
Simona Halep a câștigat în 2019, iar în 2021 nu a putut participa la Grand Slam-ul londonez din cauza unei accidentări (în 2020 turneul nu s-a ținut), astfel că a ratat ocazia de a juca în deschiderea celei de-a 2-a zi de concurs. Oarecum surprinzător, șefii de la All England Club au ales-o pe Iga Swiatek, liderul mondial, să joace primul meci de marți pe legendare arenă. Presa engleză a insinuat că organizatorii au decis astfel pentru că s-au temut ca Simona să nu se retragă din competiție, în contextul în care ea a declarat forfait înaintea semifinalei cu Bianca Andreescu de la Bad Homburg.
La conferința de presă de dinaintea turneului, Simona a fost chestionată pe marginea acestui subiect, iar reacția sa a fost una plină de fair-play, nedorind să intre într-o polemică în acest sens. Sportiva noastră a spus că speră să câștige din nou la Wimbledon, ceea ce i-ar oferi șansă să se bucure de privilegiul de care puține sportive au parte.
"E prea mult spus că sunt supărată. Sunt supărată pentru că am ratat turneul anul trecut din cauza accidentării și nu am putut să risc. Ar fi fost foarte frumos să deschid turneul, dar șansa mea a dispărut. Probabil că în viața asta mai pot avea o șansă, așa că o voi aștepta cu nerăbdare. Nu e atât de simplu (n.r. să câștige la Wimbledon), dar o să lucrez pentru asta", a spus Simona zâmbind.
În ce fază a competiției va ajunge Simona Halep la Wimbledon 2022?
Citește și:

Simona Halep se așteaptă la un meci greu cu Muchova

Adversara Simonei Halep din primul tur va fi Karolina Muchova. Cehoaica este pe locul 82 WTA, dar această poziție nu reflectă valoarea sa, care este mult mai mare. Sferfinalistă la All England Club anul trecut, Muchova a coborât atât de mult în clasament din cauza unor probleme medicale. În acest an a fost nevoită să se retragă de două ori, iar starea sa de sănătate este încă o enigmă.
Simona a spus că se așteaptă la un meci greu în fața cehoaicei, dar a subliniat că o cunoaște foarte bine, semn că știe ce are de făcut pentru a o învinge. Românca a punctat că nu și-a trasat vreu obiectiv la Wimbledon, dorind să se axeze în special pe perfecționarea jocului.
"Da, va fi o primă rundă foarte grea. Știu că Muchova joacă foarte bine. O cunosc foarte bine. Va fi o mare provocare.
Nu am nimic de pierdut. Anul acesta am spus că îmi voi acorda timp să mă perfecționez cât mai mult în ceea ce trebuie. Anul trecut a fost cel mai dificil.Așa că încerc doar să mă bucur. De fiecare dată când pășesc pe teren, cred că am șansa mea. Așa că o să lupt pentru asta", a spus românca.
Simona Halep și Karolina Muchova se vor duela marți în turul 1 de la Wimbledon, la o oră care va fi anunțată ulterior de organizatori.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 27 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo