Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, lecție supremă de profesionism! Sârbul a dezvăluit cum s-a recuperat înainte de Wimbledon

Nicu Savin

Publicat 03/07/2023 la 12:07 GMT+3

Novak Djokovic nu a mai jucat de la Roland Garros, unde a cucerit al 23-lea turneu de Grand Slam al carierei, dar faptul că a mers la Wimbledon fără niciun meci pe iarbă în picioare nu reprezintă un handicap pentru el. Sârbul a dezvăluit cum a reușit să se mențină în formă, iar strategia sa denotă un profesionism ieșit din comun.

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Novak Djokovic își va începe astăzi aventura la Wimbledon, unde are oportunitatea de a scrie o nouă pagină de istorie în tenisul mondial. Cu un succes la All England Club, sârbul l-ar egala pe Roger Federer la numărul de trofee (8) și ar păstra viu visul de a realiza "Calendar Slam-ul", adică adjudecarea tuturor celor 4 titluri majore în același an.
Sârbul a decis să nu participe la niciun turneu pe iarbă înainte de Wimbledon, lucru care pentru majoritatea jucătorilor este de neconceput, deoarece adaptarea la cea mai rapidă suprafață din tenis este una dificilă. Nole nu are această problemă, deoarece se simte ca peștele în apă pe gazon, dar a făcut totuși multe sacrificii în ultima lună și jumătate.

Novak Djokovic a dezvăluit secretul de a rămâne în formă între Roland Garros și Wimbledon

La conferința de presă de dinaintea turneului, Djokovic a dezvăluit cum reușește să se mențină în formă între Roland Garros și Wimbledon, două turnee extenuante, care sunt foarte apropiate unul de celălalt. Nole a insistat că nu și-a permis nicio abatere de la stilul său de viață și de aceea nu simte că a avut ceva de pierdut pentru că nu a participat la competiții. Declarațiile sale denotă un profesionism extraordinar, care nu poate caracteriza decât cei mai mari sportivi din istorie.
"Există foarte puțin timp între finala de la Roland-Garros și primul tur de la Wimbledon. Nu prea poți să-ți permiți să mănânci ce vrei, să nu dormi, să nu faci mișcare și apoi să încerci să fii în formă în șapte sau opt zile pentru a putea participa la alt turneu de Grand Slam. Nu va funcționa. Nu îmi permit asta niciodată – nu pentru că nu am dreptul - să nu mă întind, să nu fac rutinele zilnice, să nu fac ceva pentru corpul meu, să nu mănânc bine sau să nu dorm bine. E doar pentru că nu vreau. De fapt, îmi place stilul de viață sănătos. Mă simt bine. Am mai multă energie. Mă simt mai bine cu mine și cu ceilalți. Și apoi, desigur, acest stil iți permite să te menții la un anumit nivel fizic atunci cand nu ești cu racheta pe teren. Când te întorci pe terenul de tenis, simți că nu ai pierdut mare lucru.", a spus Djokovic, citat de welovetennis.fr.
Novak Djokovic este cel care va juca primul meci pe terenul principal, păstrând tradiția de la Wimbledon, aceea ca jucătorii care s-au impus în anul precedent să deschidă balul în anul următor. Sârbul îl va avea ca adversar pe argentinianul Pedro Cachin, clasat pe locul 67 ATP. În cazul unui succes, Nole va da în turul secund peste australianul Jordan Thompson sau americanul Brandon Nakashima.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo