Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anett Kontaveit, în finală la Turneul Campioanelor după o victorie în trei seturi cu Maria Sakkari

Bianca Dumitru

Actualizat 17/11/2021 la 08:09 GMT+2

Anett Kontaveit s-a calificat în această noapte în finala Turneului Campioanelor, după ce a trecut în trei seturi de Maria Sakkari.

Anett Kontaveit la Turneul Campioanelor

Credit imagine: Getty Images

Anett Kontaveit a obținut în această noapte biletul pentru finala Turneului Campioanelor, învingând-o în semifinale pe Maria Sakkari, în trei seturi, scor 6-1, 3-6, 6-3, după două ore și 4 minute de joc.
Câștigătoare a turneului Transylvania Open, unde s-a impus în finală în fața Simonei Halep, Kontaveit a avut un parcurs foarte bun la Guadalajara, justificându-și statutul de cea mai în formă sportivă a lumii.
Jucătoarea din Estonia a început meciul din semifinalele Turneului Campioanelor în forță, câștigând trei game-uri consecutive. A cedat apoi unul, reușind ulterior o nouă serie de 3, care i-au adus victoria în primul set.
În a doua parte a meciului, duelul a fost mai echilibrat, cele două sportive ajungând la 3-3, moment în care Maria Sakkari a găsit puterea de a se desprinde și de a restabili egalitatea la seturi.
În setul decisiv, Kontaveit și Sakkari și-au împărțit din nou punctele până la scorul de 3-3, când a început dominația sportivei din Estonia. Aceasta a realizat două break-uri și și-a câștigat lejer două servicii, cu 40:0, respectiv 40:15, obținând victoria și implicit calificarea în ultimul act al competiției.
Kontaveit, care se află pe locul 8 WTA, a câștigat două turnee la rând pentru a prinde ultimul bilet pentru Turneul Campioanelor, unde a ajuns în finală. Aici o va înfrunta pe Garbine Muguruza, numărul 5 WTA, care a învins-o în semifinalele competiției pe Paula Badosa Gilbert, scor 3-6, 3-6.
Turneul Campionilor de la Torino este în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo