Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

WTA Miami. Simona Halep și Angelique Kerber, victorie răsunătoare în fața perechii Mertens/Sabalenka

Cosmin Cioboata

Actualizat 26/03/2021 la 23:46 GMT+2

WTA Miami | Simona Halep și Angelique Kerber le-au învins pe Elise Mertens și Aryna Sabalenka, scor 7-5, 7-5, în primul tur al probei de dublu.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep și Angelique Kerber au trecut în minimum de seturi de perechea Elise Mertens/Aryna Sabalenka, scor 7-5, 7-5, în runda inaugurală a probei de dublu din cadrul turneului de la Miami.

WTA Miami | Simona Halep și Angelique Kerber, victorie răsunătoare în fața perechii Mertens/Sabalenka

A fost un meci extrem de strâns, însă perechea româno-germană s-a descurcat excelent și a obținut victoria după o oră și 23 de minute, în fața principalelor favorite. Campioana noastră a servit ultima și a închis partida, cu 2 seturi identice.
De amintit că Mertens și Sabalenka sunt duble campioane de Grand Slam. Cele două jucătoare au câștigat US Open 2019 și Australian Open 2021, în proba de dublu. De cealaltă parte, Simona și Angelique se află la prima participare în această formulă.
În turul secund, Halep și Kerber le vor întâlni pe Jelena Ostapenko și Lyudmyla Kichenok.
Monica Niculescu, noul căpitan al echipei de Fed Cup a României, a urmărit meciul din tribune, semn că deja se implică în alcătuirea echipei pentru confruntarea cu Italia de la Cluj (16-17 aprilie).

WTA Miami | Simona Halep - Anastasija Sevastova, în turul 3

Simona Halep s-a calificat aseară în turul 3 și pe tabloul de simplu de la WTA Miami. Jucătoarea româncă, numărul 3 mondial și cap de serie numărul 3, a învins-o pe sportiva franceză Caroline Garcia, numărul 51 în topul WTA, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-0, după aproape 2 ore de joc.
În runda următoare, Halep o va întâlni pe Anastasija Sevastova (57 WTA, 30 ani), care a trecut de Cori Gauff (36 WTA, 17 ani), în trei seturi.
În mod normal, campioana de la Roland Garros şi Wimbledon nu ar trebui să aibă emoţii să se califice în optimi, având în vedere că va da piept cu una dintre sportivele pe care a dominat-o cel mai mult în ultima perioadă.
Înainte de 2013, momentul "exploziei" Simonei în circuitul WTA, Sevastova a câştigat 3 întâlniri cu reprezentanta noastră. Ulterior, raportul de forţe s-a schimbat dramatic în favoarea sportivei din Constanţa.
Punctul de cotitură a fost la Bucureşti, în finala din 2016, când Simo nu i-a dat nicio şansă letonei, administrându-i un dublu bagel, 6-0, 6-0.
Din 2016 până în prezent, Halep şi Sevastova s-au întâlnit de 5 ori, Simo impunându-se de fiecare dată în minimum de seturi. Mai mult, letona a obţinut doar în două rânduri 4 game-uri, în rest pierzând seturile categoric.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo