Amber Hill reprezintă o pierdere importantă pentru Marea Britania. Sportiva în vârstă de 23 de ani era cotată ca o mare favorită la obținerea unei medalii de aur. Conform statisticienilor de la Gracenote, Hill se află pe lista celor 14 sportivi britanici de la care se așteaptă o medalie de aur la Tokyo 2020.
Din păcate, aceasta a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus, înainte de plecarea de pe aeroport, în Marea Britanie. Deși nu avea niciun simptom. Aceasta s-a declarat extrem de dezamăgită, printr-o postare pe pagina personală de Instagram.
"Nu există cuvinte care să descrie cum mă simt acum. După cinci ani de pregătire și antrenament, sunt total devastată să anunț că am fost depistată pozitiv cu Covid-19. Mă voi întoarce, dar momentan am nevoie de ceva timp pentru a reflecta asupra a ceea ce s-a întâmplat", a scris Amber.
Tokyo 2020
Vârsta e doar un număr. Un trăgător din Kuweit, medaliat la Tokyo la 57 de ani
26/07/2021 LA 10:38

REBEECA MEYERS, SPORTIVĂ PARALIMPICĂ, FORȚATĂ SĂ SE RETRAGĂ DIN CAUZA RESTRICȚIILOR COVID

Inotătoarea Rebecca Meyers a fost obligată să se retragă de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, pentru că nu I s-a permis să fie însoțită de mama ei, în calitate de asistent personal de îngrijire.
Rebecca Meyers din SUA o are de obicei pe mama ei drept însoțitor pentru îngrijirea personală, deoarece are deficiențe de auz și vedere. Din cauza restricțiilor de siguranță pentru prevenirea răspândirii COVID, va exista un singur asistent pentru toți înotătorii paralimpici din SUA.
Mama lui Meyes o însoțea pe sportivă la toate evenimentele internaționale încă din 2017. Doar că la Tokyo nu i s-a mai permis. Asistenții au rolul de a-I însoți pe sportivii paralimpici pe toată durata Jocurilor, ajutând cu diverse sarcini. Inclusiv deplasarea dintr-un loc în altul.
Tokyo 2020
Laura Ilie își acuză adversarele! "Fură cu nerușinare. Existau elemente pentru descalificare!"
25/07/2021 LA 15:08
Tokyo 2020
Laura Ilie, gânduri după concursul de la Tokyo. ”Atat am putut azi. Voi fi mai și mai determinată”
24/07/2021 LA 08:50