Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John Pierson, cel mai tânăr pilot de la Le Mans: "Sunt norocos să fac parte din istoria acestui eveniment"

Alex Masgras

Publicat 09/06/2022 la 16:35 GMT+3

Josh Pierson, în vârstă de 16 ani, este cel mai tânăr participant al Cursei de 24 de ore de la Le Mans. În ciuda vârstei sale, Pierson știe că maturitatea și calmul îl vor ajuta să aibă o prestație bună la finalul acestei săptămâni. Tatăl său este și el încrezător în abilitățile fiului său și nu crede că vârsta va juca un rol major în acest weekend.

Josh Pierson ist der jüngste Starter bei den 24h von Le Mans

Credit imagine: Getty Images

Josh Pierson este nerăbdător să participe în Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Americanul, în vârstă de 16 ani, va scrie istorie la finalul acestei săptămâni, devenind cel mai tânăr pilot din istoria cursei. Va avea 16 ani și 118 zile sâmbătă, atunci când va începe cursa, ceea ce înseamnă că îl va depăși pe deținătorul recordului, Matt McMurry, cel care avea 16 ani și 202 de zile când a concurat în 2014.
Pierson crede că este pregătit pentru una dintre cele mai mari provocări mentale și fizice din sport, în ciuda lipsei de experiență. Acesta a vorbit pentru Eurosport înaintea debutului de sâmbătă, așteptând cu nerăbdare startul cursei:
Josh Pierson
"Înseamnă mult pentru mine. Este un eveniment special, o cursă istorică. Este cursa în jurul căreia am crescut.
Sunt familiarizat cu evenimentul și să particip la vârsta mea și să știu că orice s-ar întâmpla, sunt norocos să fac parte din istoria acestui eveniment, este ceva special pentru mine.
Este un loc diferit din care poți să înveți, un circuit diferit pe care să pilotezi, care îți oferă propriile provocări într-un mod unic. Pentru o cursă ca asta este dificil să te antrenezi. Provocările din punct de vedere mental te pot pune la încercare în timpul antrenamentelor", a spus Pierson.
Anul acesta, Cursa de 24 de ore de la Le Mans va ajunge la ediția cu numărul 90. Cea mai cunoscută cursă de anduranță din lume se va bucura de tribune pline pe Circuit de la Sarthe la finalul acestei săptămâni, după ce în 2020 s-a desfășurat cu porțile închise, iar anul trecut au existat restricții în ceea ce privește numărul de spectatori.
Cursa de 24 de ore de la Le Mans este la finalul acestei săptămâni în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo