Cursa de 24 de ore de la Le Mans aduce în fiecare an situații neprevăzute, iar ediția din acest an nu face excepție. Cu o zi înaintea startului (sâmbătă, ora 16:00), organizatorii au decis să-i interzică pilotului francez Philippe Cimadomo să concureze.
Acesta are 62 de ani și face parte din echipa TDS Racing, care concurează la categoria LMP2. În antrenamentele libere, Cimadomo a produs un accident foarte grav, care a necesitat fluturarea steagului roșu multă vreme. În plus, acesta a făcut mai multe manevre riscante și a fost aproape să producă și alte incidente în următoarele sesiuni de antrenamente, dar și în calificări.

Philippe Cimadomo, accident oribil în antrenamentele libere de la Le Mans

24 Heures du Mans
Toyota a distrus din nou concurența în cursa de 24 de ore de la Le Mans! Rezultatele complete
12/06/2022 LA 14:47

Nick De Vries va debuta la Le Mans, după ce Philippe Cimadomo a primit interzis să participe

Astfel, comisarii și directorul cursei consideră că pilotul francez nu ar fi în siguranță în cea mai cunoscută cursă de anduranță din lume și i-au interzis să ia startul sâmbătă. Pe lângă siguranța pilotului, organizatorii au adăugat în motivarea deciziei că acesta ar pune în pericol și alți participanți la cursă.
Philippe Cimadomo a încercat să se apere și a declarat că erorile de pilotaj s-au datorat unor căderi de moment și nu există niciun pericol să participe la întrecerea propriu-zisă. Totuși, comisarii au insistat că e mai bine să fie oprit, argumentând că pe timpul nopții pericolul ar fi și mai mare. Cimadomo va putea reveni în 2023 la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, deoarece "suspendarea" este valabilă doar pentru ediția din acest an.
Cei de la TDS Racing au acceptat decizia organizatorilor și i-au găsit repede înlocuitor pentru Philippe Cimadomo. Este vorba despre Nick De Vries, campionul mondial dîn exefrcițiu în Formula E. Olandezul de 27 de ani este pilot de rezervă la echipa de Formula 1 a celor de la Mercedes și se zvonește că acesta va intra în "Marele Circ" în sezonul viitor, cel mai probabil la Williams.
24 Heures du Mans
Un nou incident pentru Fassbender la Le Mans! A rămas blocat în pietriș după ce a pierdut controlul
12/06/2022 LA 09:17
24 Heures du Mans
Michael Fassbender, un nou incident la Le Mans! A fost scos de pe circuit și a intrat în parapet
12/06/2022 LA 09:11