Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, în lacrimi pe Camp Nou! Primele declarații după despărțirea de Barcelona! "Am făcut totul"

Bianca Dumitru

Actualizat 08/08/2021 la 17:05 GMT+3

Lionel Messi se va despărți în această vară de Barcelona, clubul nereușind să înregistreze un nou contract pentru argentinian din cauza problemelor financiare. Fotbalistul își prezintă astăzi planurile de viitor în cadrul unei conferințe de presă.

BARCELONA, SPAIN - AUGUST 08: Lionel Messi of FC Barcelona faces the media during a press conference at Nou Camp on August 08, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

UPDATE 14:20 / Messi a plecat de pe Camp Nou în uralele fanilor strânși în jurul stadionului.
UPDATE 13:45 / Messi și-a încheiat conferința de presă vorbind despre cum va reacționa în momentul în care va fi pus în situația de a-i fi adversar Barcelonei și punctând încă o dată că a făcut tot ce a ținut de el pentru a continua pe Camp Nou.
"Am fost de acord să-mi micșorez salariul cu 50%, au spus că e imposibil și așa, apoi nu mi s-a mai cerut nimic. Eu am făcut tot posibilul ca să rămân aici, dar nu a fost posibil. Nu mă simt înșelat de nimeni. Toată lumea a făcut tot posibilul, dar nu s-a putut. Am fost transparent, am vrut întotdeauna să fiu sincer și să le spun adevărul oamenilor care mi-au fost alături și m-au iubit."
"Oamenii din Barcelona mă știu că sunt un competitiv, că voi da totul să câștig. Vreau să profit de acest moment să îl felicit pe Dani Alves pentru aurul olimpic obținut. Aceasta este și mentalitatea mea, vreau să câștig mereu.
Nu am vrut să plec, dar vreau să merg la o echipă care e capabilă să câștige.
"A fost pur întâmplător. Am plecat cu Di Maria de la lotul național și i-am întâlnit pe ceilalți. Rakitic m-a sunat să vin în Ibiza și doar am stat de vorbă. Chiar au glumit cu mine: 'Hai la Paris! Vino la Paris!'"
"Nu știu câți ani voi mai putea să joc. Depinde de cum mă voi simți în fiecare sezon și de cum va evolua condiția mea fizică."
UPDATE 13:30 / Messi a vorbit despre Barcelona, despre revenirea pentru a-și lua rămas bun de la suporteri pe teren și despre ofertele pe care le are.
"Barcelona este unul dintre cele mai bune cluburi din lume. Are o echipă incredibilă, o să vină și alți jucători, iar fotbaliștii vin și pleacă, iar cum a spus Laporta, clubul este mai important decât orice jucător. Are jucători foarte buni, iar lumea va trece peste acest moment.
Am prețuit enorm clubul acesta și sper că viitorii jucători să poarte cu mândrie tricoul Barcelonei și lumea să își amintească de ce am făcut pentru club. Vreau ca lumea să își amintească de victorii, de titluri, dar și de înfrângeri, pentru că m-au făcut mai puternic."
"Nu, nu cred că fanii au primit speranțe false. Am fost convins că voi rămâne. Totul era pregătit și eram convins că ne vom înțelege. Dar nu a fost după cum ne-am planificat. Tot ce știu este că din cauza plafonului impus de La Liga nu am prelungit contractul, pentru că Barcelona nu a vrut să semneze propunerea de a cedea drepturile. Doar atât știu."
"Încă încerc să procesez ce s-a întâmplat. O să continui să mă simt rău și când voi ajunge acasă, dar important e că suntem bine eu și familia mea și că voi continua să joc fotbal."
"Momentul să plec e acum, dar pentru acești oameni sunt dispus să fac totul și m-aș întoarce să mai joc un meci pe Camp Nou în fața lor."
PSG e o posibiltate, ca să fiu sincer. Dar nu am nimic oficial. Am fost sunat de multe cluburi. Încă nu am ajuns la niciun acord.
UPDATE 13:20 / Messi a început să le răspundă la întrebări jurnaliștilor prezenți la conferință.
"E dificil să aleg un singur moment preferat. Au fost foarte multe, dar poate că preferatul meu e acela în care mi-am împlinit visul, acela în care totul a început și care a făcut totul posibil."
"E clar că am făcut tot posibilul pentru a rămâne. Laporta, clubul, nu au putut să îmi înregistreze contractul din cauza problemelor cu La Liga.
Nu știu dacă din partea clubului s-a făcut tot posibilul să rămân, dar știu că eu am făcut tot ce am putut.
Anul trecut nu am vrut să mai stau și am spus-o. Acum am vrut să rămân și nu am putut."
"O grămadă de lucruri îmi trec prin cap. Sunt ușor blocat, nu știu ce să zic, nu m-am resemnat încă cu ideea că voi pleca. Am fost aici încă de când eram un copil și acum va urma o schimbare pentru mine, o schimbare dificilă pentru familia mea, dar știu că vom merge mai departe și totul va fi bine. Trebuie să acceptăm ce se întâmplă și să mergem înainte."
UPDATE 13:10 / Messi a intrat plângând în sala de conferințe, iar după ce a reușit să se calmeze, a recunoscut că nu așa și-a imaginat că se va despărți de Barcelona.
"În ultimele zile m-am gândit mult la ce voi spune și adevărul e că nu mă pot gândi la nimic. E foarte dificil pentru mine după atâția ani. Am fost aici întreaga mea viață și nu sunt pregătit pentru asta.
Anul trecut, eram convins, știam ce vreau să zic, dar acum nu e la fel. Acum eram convinși și eu, și familia mea, că vom rămâne acasă, ne doream acest lucru, să rămânem la noi acasă, să ne continuăm viața la Barcelona. Ceea ce am trăit aici a fost wow, incredibil. Astăzi trebuie să spun adio, am fost aici de la vârsta de 13 ani.
După 21 de ani, plec cu soția mea, cu cei trei copii, și nu pot să uit tot ce am trăit în acest oraș. Mă voi întoarce pentru că Barcelona e casa mea. Mulțumesc tuturor celor care au fost lângă mine, colegilor mei, fanilor... Am trăit atâtea momente frumoase, toate experiențele m-au ajutat să cresc, să devin cel care sunt astăzi.
Am dat totul pentru acest club din prima zi și până în ultima și sunt recunoscător pentru toată iubirea pe care am simțit-o. Nu mi-am imaginat că voi pleca așa. Îmi imaginam că despărțirea va fi pe teren, cu fani în tribune.
În ultimul an a fost dificil să nu-i aud pe fani strigându-mi numele, iar acum plec fără să-i mai văd o dată și fără să-mi iau rămas-bun așa cum trebuie. Le sunt recunoscător pentru iubirea pe care mi-au arătat-o, am trăit momente extraordinare aici datorită lor", a spus Messi.
UPDATE 13:00 / Pique, Busquets, Jordi Alba, Griezmann și Umtiti sunt câțiva dintre jucătorii Barcelonei prezenți pe Camp Nou la conferința lui Messi.
UPDATE 12:50 / Imagini senzaționale din Barcelona! Fanii au venit să-l vadă pe Messi pe Camp Nou.
Articol inițial
Lionel Messi susține astăzi, de la ora 13:00, pe Camp Nou o conferință de presă în care va vorbi despre plecarea de la Barcelona și despre planurile sale de viitor. Argentinianul va oferi primele declarații după anunțul clubului blaugrana care a zdruncinat lumea fotbalului în ziua în care era așteptat comunicatul privind prelungirea contractului lui Messi.
Alături de fostul decar al Barcelonei, la conferință vor fi prezenți mai mulți jucători și foști fotbaliști ai clubului.
Printre întrebările la care Messi este așteptat să răspundă în cadrul evenimentului de pe Camp Nou se numără "Cine este principalul vinovat pentru plecarea ta de la Barcelona?", "Este acesta cel mai dificil moment al carierei tale?" sau "Ți-ai fi imaginat vreodată că așa te vei despărți de Barcelona?".

Messi, foarte aproape de PSG

Conform presei din Franța, argentinianul a ajuns deja la un acord cu șefii lui PSG, fiind așteptat în Franța în următoarele zile pentru a semna un contract valabil două sezoane, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an.
Messi ar putea fi prezentat la PSG pe 10 august, când clubul a închiriat Turnul Eiffel, așa cum a făcut și în 2017, în momentul prezentării lui Neymar, transferat de la Barcelona pentru 222 de milioane de euro.
Potrivit L’Equipe, Messi va câștiga aproximativ 40 de milioane de euro pe sezon la Paris, echipă care după transferurile din această vară ar putea alinia un prim 11 format din jucători ale căror salarii i-ar costa pe șefii clubului peste 180 de milioane de euro anual.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo