Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Lionel Messi la PSG, ca și făcut! Care sunt detaliile contractului

Alex Masgras

Actualizat 07/08/2021 la 12:01 GMT+3

Vestea că Lionel Messi va pleca de la Barcelona a dat peste cap lumea fotbalului. După ce s-a vehiculat mult despre viitorul starului argentinian, presa din Franța anunță că negocierile dintre PSG și Messi s-au încheiat.

Lionel Messi of FC Barcelona reacts during the La Liga Santander match between FC Barcelona and Atletico de Madrid at Camp Nou on May 08, 2021 in Barcelona, Spain

Credit imagine: Getty Images

Joi seară, FC Barcelona a făcut marele anunț în legătură cu viitorul lui Messi. În ciuda faptului că toată lumea se aștepta ca Messi să continue pe Camp Nou, clubul catalan a anunțat că se va despărți de cel mai important jucător din istoria sa.
Până acum s-a vorbit doar de PSG și Manchester City ca singurele cluburi care au șanse reale să obțină semnătura argentinianului, dar Pep Guardiola a anunțat încă de ieri că Messi nu se află în planurile "cetățenilor", după ce l-au adus pe Jack Grealish de la Aston Villa pe 100 de milioane de lire sterline.

Contract de 40 de milioane de euro pe an pentru Messi la PSG

Mohammed bin Hamas, fratele emirului Qatarului, a anunțat pe pagina sa de Twitter că transferul lui Messi este rezolvat, iar anunțul oficial al clubului se va face în curând: "Negocierile au fost oficial încheiate. Anunțul, în curând", a scris pe Twitter șeicul din Qatar.
Potrivit L’Equipe, Messi s-a înțeles deja cu vicecampioana Franței. Argentinianul în vârstă de 34 de ani va semna un contract pe doi ani cu gruparea din Paris, cu opțiunea de prelungire pentru încă un an. De asemenea, Messi va câștiga 40 de milioane de euro pe sezon la noua sa echipă.
Printre cei care au încercat să îl convingă pe Messi să vină în Franța se află Neymar, fostul coechipier al lui Messi de la Barcelona, dar și Angel Di Maria, coechipierul lui Leo din naționala Argentinei. În urmă cu câteva zile, Neymar a postat o fotografie pe contul său de instagram în care apare alături de Messi, dar și de colegii săi de la PSG, Di Maria, Verratti și Paredes.
În ceea ce îl privește pe antrenorul celor de la PSG, Mauricio Pochettino, acesta a declarat că în acest moment se gândește doar la meciul din prima etapă a campionatului cu Troyes, dar nu scoate din calcul o eventuală sosire a argentinianului pe Parc de Princes: "Este un jucător despre care știm ce s-a întâmplat ieri, dar cred că principalul lucru este să câștigăm împotriva lui Troyes și să începem bine sezonul. Se lucrează la îmbunătățirea echipei. Vedem și analizăm toate posibilitățile pieței, iar cea a lui Messi este una dintre ele. Dacă există informații, le vom comunica în scurt timp", a spus Pochettino, conform Mundo Deportivo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo