Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LA Lakers încheie în genunchi un sezon de coșmar! Lebron & Co au ratat matematic play-off-ul NBA

Nicu Savin

Actualizat 06/04/2022 la 09:25 GMT+3

LA Lakers a pierdut cu 121-110 meciul cu Pehonix Suns și odată cu acest lucru este oficial că LeBron James & Co nu vor juca în play-off-ul NBA din acest sezon.

Anthony Davis #3 of the Los Angeles Lakers walks to the bench during the second half of the NBA game against the Phoenix Suns at Footprint Center on April 05, 2022 in Phoenix, Arizona

Credit imagine: Getty Images

Ceea ce era de anticipat după prestațiile din ultima vreme s-a produs azi noapte. LA Lakers a ratat și ultima ocazie de a păstra șanse la un loc de play-off în Conferința de Vest din NBA. Fără LeBron James pe teren, formația lui Frank Vogel a făcut un meci modest pe terenul celei mai bune echipe din sezonul regulat, Pheonix Suns.
Prima repriză a fost echilibrată, gazdele conducând la pauză cu 63-58. Meciul s-a jucat în sfertul 3, când Pheonix a avut un parția de 29-9 și s-a distanțat decisiv, având pe tabelă un avans de 18 puncte înainte de ultima parte a meciului, când Lakers doar a redus din diferență, fără a spera niciun moment la victorie. Astfel, formația din Arizona s-a impus cu 121-110 și a ajuns la 63 de victorii, cea mai bună performanță din istoria francizei
Cel mai bun jucător de pe teren a fost Devin Booker (Pheonix), care a reușit 32 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. De la Lakers s-a remarcat Russell Westbrook, cu 28 de puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri, dar și Anthony Davies, care a marcat 21 de puncte și a reușit 13 recuperări.

LA Lakers, unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie

Așadar, La Lakers ratează prezența în play-off după o pauză de 3 ani. În 2020, Lakers o egala pe Boston Celtics în fruntea ierarhiei formațiilor cu cele mai multe titluri în NBA (17) și este absolut uluitor faptul că în acest an formația din LA nu a prins nici măcar locul 10 în Vest.
Contraperformanța celor de la Lakers este cu atât mai surprinzătoare cu cât echipa are în LeBron James cel mai bun marcator din ligă până acum, cu o medie de 30,3 puncte pe meci, dar și alte staruri de nivel mondial precum Russell Westbrook, Carmelo Anthony, Dwight Howard sau Anthony Davies.
Accidentările dese ale vedetelor și lipsa unui grup în adevăratul sens al cuvântului au dus la acest rezultat greu de digerat de către fani.
Lakers mai are de jucat 3 meciuri în acest sezon și există totuși o miză pentru baschetbaliștii lui Vogel. În acest moment, Lakers are un procentaj de victorii de 39,2% și în cazul unor noi insuccese această echipă ar intra în istoria neagră a francizei. De numai 7 ori până acum Lakers a avut un procentaj al victoriilor mai mic de 40% la finalul sezonului regulat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo