Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Românii au arătat că pot, că au valoare!" Președintele COSR, mândru de canotorii medaliați la Tokyo

Bianca Dumitru

Actualizat 28/07/2021 la 10:28 GMT+3

România a ajuns, în această dimineață, la trei medalii cucerite la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dintre care două de argint și una de aur. După prima festivitate de premiere în care s-a auzit imnul României, Mihai Covaliu a vorbit despre performanța canotoarelor care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

România la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Canotaj

Credit imagine: facebook

În această dimineață, România și-a adjudecat două medalii la Tokyo, în cadrul competiției de canotaj. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au cucerit aurul în proba de dublu vâsle feminin, iar echipajul format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari a câștigat medalia de argint în finala de patru rame masculin.
În urma acestor performanțe, Mihai Covaliu a declarat că se bucură că românii au reușit să spargă gheața, aducând primul titlu olimpic din această vară. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român s-a arătat optimist că România va obține și alte medalii de aur la competițiile de la Tokyo.
"E bine că a venit prima medalie de aur, am venit aici toți îmbrăcați în galben. Ne bucurăm că am spart gheața pentru medaliile de aur. Team România a demonstrat astăzi că poate, că are valoare. Iar aceste fete sunt incredibile, pentru maniera în care au câștigat această cursă merită toate felicitările noastre, tot respectul nostru. Felicitări Federației Române de Canotaj, doamnei Elisabeta Lipă și tuturor oamenilor care au contribuit la această victorie foarte clară. Știind cum s-au pregătit fetele, această medalie era una foarte așteptată, o medalie clară, a venit și suntem bucuroși și încrezători că vor veni și altele", a declarat Mihai Covaliu, potrivit Agerpres.
picture

Le-a cântat imnul! Bodnar și Radiș, prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Recitalul canotorilor români continuă

Canotajul românesc are o prestație la superlativ la Jocurile Olimpice de la Tokyo, demnă de titulatura "noul sport național". 36 de sportivi olimpici au mers în Japonia, în cursă intrând 9 echipaje care au obținut deja două medalii. Alte trei echipaje vor trage joi și vineri pentru medalii pe Sea Forest Waterway.
Barca feminină de 8+1 a stabilit un nou record mondial în recalificări și va trage vineri în finală. Până atunci, joi îi vom vedea în lupta pentru medalii pe componenții altor două echipaje: dublu vâsle feminin - categorie uşoară și două rame masculin.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo