Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jocurile Olimpice | Elisabeta Lipă, în al nouălea cer la Tokyo după medaliile cucerite de români la canotaj

Irina Aldea

Publicat 28/07/2021 la 15:19 GMT+3

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat în această dimineață medalia de aur în proba de dublu vâsle feminin, doborând recordul olimpic cu timpul înregistrat. La nici o oră distanță, în arena olimpică a intrat și echipajul de patru rame masculin, format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari, care a obținut argintul.

Elisabeta Lipă

Credit imagine: Eurosport

România a obținut miercuri de dimineață a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 prin echipaju de dublu vâsle feminin, alcătuit din Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar. Cele două au câștigat medaliile de aur după o cursă solitară, în care au fost cronometrate cu timpul de 6:41.03.
Amânate de câteva ori din cauza condițiilor meteorologice din zona Golfului Tokyo, care au făcut nenavigabile apele din zona amenajată special pentru concursurile olimpice de canotaj, cele șase finale reprogramate pentru miercuri dimineață au debutat cu proba de dublu vâsle feminine. Româncele au condus cu aproape 2 secunde după primii 500 de metri. Încă înainte de jumătatea distanței echipajul României defila cu un avans de mai bine de două bărci.
picture

Le-a cântat imnul! Bodnar și Radiș, prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Româncele au făcut o demonstrație de forță, câștigătoarea medaliilor de aur fiind incontestabilă, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar având aproape 4 secunde în față, după 1.000 de metri. În cele din urmă nici un alt echipaj nu a avut puterea de a se apropia, cele două sportive câștigând a doua medalie a României la Jocurile Olimpice.

România a câștigat miercuri și a treia medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Echipajul de patru rame fără cârmaci al României, alcătuit din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari a câștigat miercuri medalia de argint în finala probei desfășurate în apele complexului Sea Forest Waterway, aducând a treia medalie a României la Jocurile Olimpice.
După ce au ratat calificarea în semifinală încă din serii, sportivii români din echipajul de patru rame fără cârmaci au reușit duminică să prindă un loc în finală, în cadrul cursei de recalificare, trecând primii linia de sosire. Barca României, plecată de pe culoarul 1, a trecut a doua la 500 de metri, devansată de echipajul Australiei. La 1.000 de metri, România ocupa locul 3, fiind depășită de Australia și Marea Britanie.
picture

Jocurile Olimpice: Premiere - România a câștigat medalia de argint la canotaj, 4 rame masculin

Cu 500 de metri înainte de final, barca României era în luptă cu Marea Britanie, tot pe locul 3. Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au trecut linia de sosire pe locul 2, cu un finiș de excepție, cu timpul de 5:43.13, cursa fiind câștigată de Asutralia.

Elisabeta Lipă, în al nouălea cer după cele două medalii câștigate de canotori la Tokyo

Elisabeta Lipă (56 de ani), președintele Federației Române de Canotaj, s-a declarat "extrem de mândră" de canotorii români, care "țintesc sus" la Tokyo: "Sunt extrem de mândră de ei, așa cum sunt de toți sportivii Federației Române de Canotaj. Mă bucură enorm să îi văd cât sunt de muncitori și cât de sus țintesc. Atunci când vine vorba despre a face performanță și despre a-și îndeplini visele, nimic nu e prea mult sau prea greu. Le felicit pe Simona și Ancuța pentru evoluția lor din ultimii ani și mai ales pentru performanța extraordinară de la Tokyo.
Îi felicit și pe Mihăiță, Mugurel, Ștefan și Cosmin pentru că au urcat pe podiumul Olimpic. Am trăit, ca de fiecare dată, emoțiile la cote maxime alături de ei. Două medalii în prima zi a Finalelor de la Tokyo, una de aur, iar alta de argint. Un rezultat foarte bun! Le doresc succes și celorlalți sportivi, sunt alături de ei și îi susțin din tot sufletul", a declarat Elisabeta Lipă, potrivit unui comunicat remis de Federația Română de Canotaj.
În orice caz, Elisabeta Lipă nu se mulțumește cu doar două medalii și spune că România va mai câștiga medalii datorită canotorilor români: "O să mă sunați sigur și în zilele următoare. Să vă mai așteptați la medalii. O să vedeți niște curse extraordinare. 8-ul de fete au făcut astăzi record mondial și record olimpic, 5.52, Suzi știe ce înseamnă asta. Este extraordinar", a declarat Lipă pentru AS.ro.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo