Arnaud Demare nu are rival la sprint în această ediție a Turului Italiei. Francezul și-a mai trecut în palmares un succes, al 3-lea din acest an, la capătul unui sprint în care a demonstrat încă o dată că este cel mai în formă rutier din pluton.
O etapă care a început electrizant, plutonul rupându-se încă din primii kilometri, s-a încheiat până al urmă la sprint masiv, iar Arnaud Demare nu a avut nici de această dată mari emoții în a se impune. La fel ca la precedentele 2 victorii, Demare l-a bătut la sprint pe Peter Sagan. Dacă în etapa a 4-a a fost nevoie de photo-finish pentru a se stabili învingătorul, în etapa de ieri și în cea de astăzi lucrurile au fost foarte clare, francezul dovedindu-și superioritatea la sprint.
Astfel, Demare mai adaugă o victorie în palmaresul fantastic din acest sezon, ajungând la 13 succese, fiind de departe cel mai bun rutier din acest punct de vedere. Pe lângă cele 3 succese din Giro, francezul a mai câștigat clasica Milano-Torino, 2 etape și clasamentul general în Turul Valoniei, o etapă în turul Luxemburgului, dar a devenit și pentru a 3-a oară campion al Franței pe șosea.
Turul Franței
Turul Franței | Peter Sagan, atac "sub centură" la Wout Van Aert, după sprintul din etapa a 3-a
04/07/2022 LA 11:16
Prin victoria de astăzi, Demare își mărește avansul în clasamentul tricoului cyclame, având 55 de puncte peste Sagan. În clasamentul general nu s-au făcut ecarturi, astfel că Joao Almeida (Deceuninck Quick Step) rămâne în roz și are toate șansele să poarte acest tricou cel puțin până marți.

Desfășurarea etapei a 7-a din Giro 2020

Etapa de astăzi a început electrizant și după doar câțiva kilometri plutonul era rupt în 2 părți, printre oamenii rămași în spate numărându-se și favoriți la tricoul roz, precum Jakob Fuglsang (Astana), Rafal Majka (Bora), Pello Bilbao (Bahrain McLaren) sau Simon Yates (Mitchelton Scott).
Ca atare, evedarea formată inițial din 4 rutieri nu a avut nicio șansă, iar grupul fruntaș a încercat să profite de vântul puternic, pentru a-i distanța și mai mult pe oamenii importanți rămași în urmă.
Ulterior, plutonul s-a regrupat, dar s-a rupt din nou din cauza unei căzături, în care a fost implicat și Joao Almeida, deținătorul tricoului roz. Nici de această dată rutierii care au fost în fața căzăturii nu au creat un ecart decisiv, astfel că la intrarea în ultimii 20 kilometri plutonul era din nou compact.
Pe ultima porțiune a traseului, vântul nu a mai jucat niciun rol, astfel că s-a ajuns la sprint masiv, așa cum era de prevăzut într-o astfel de etapă. Arnaud Demare s-a poziționat excelent și nu a avut nicio problemă în a se impune, trecând linia de sosire cu o bicicletă avans în fața eternului său învins de la această ediție a Turului Italiei, Peter Sagan. Pe poziția a 3-a a sosit Michael Matthews, iar marea dezamăgire a fost Fernando Gaviria, dar italianul a avut probabil o problemă tehnică pe final și nu a mai putut sprinta.
Mâine urmează o etapă lungă de 200 de kilometri, între Giovinazzo și Vieste. Traseul este perfect plat până la jumătatea sa, când rutierii vor trebui să treacă peste Monte Sant Angelo, o cățărare de 9,4 kilometri, cu o pantă medie de 6,2%. Mai apoi, vom avea un traseu cu multe urcușuri și coborâșuri, dar nu vor mai fi dificultăți serioase până la finish.
Clasamentul etapei a 7-a din Giro 2020
https://i.eurosport.com/2020/10/09/2910852.jpg
Clasamentul general după etapa a 7-a
https://i.eurosport.com/2020/10/09/2910856.jpg
Clasamentul pe puncte după etapa a 7-a
https://i.eurosport.com/2020/10/09/2910859.jpg
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50