Sănătatea mintală a sportivilor este un subiect care este tot mai des discutat în mass-media internațională. Există din ce în ce mai mulți sportivi cunoscuți care se plâng că suferă din puncte de vedere mental din cauza presiunii enorme care planează asupra lor. Fanii au așteptări imense de la favoriții lor, iar când aceștia nu performează, suporterii nu se sfiesc să declanșeze atacuri fără menajamente la adresa lor în mediul online, lucruri care, evident, îi afectează pe sportivi.
Naomi Osaka a fost prima sportivă cunoscută la nivel mondial care a pus pe tapet această problemă și a și decis să facă ceva în acest sens, hotărând să nu mai participe la conferințele de presă de la Roland Garros, spunând că prezența în fața jurnaliștilor îi afectează sănătate mintală.
La Jocurile Olimpice, Simone Biles a clacat și ea din punct de vedere psihic și s-a retras din aproape toate finalele în care se calificase, recunoscând că se confruntă cu serioase probleme de sănătate mintală, apărute din varii motive.
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49

Chris Froome: "Oamenii pot sta în spatele unui ecran și arunca insulte "

Chris Froome este ultimul nume mare din sportul mondial care a vorbit deschis despre această chestiune. Cvadruplul câștigător al Turului Franței s-a confruntat și el cu astfel de probleme în trecut și i-a îndemnat pe fani să se gândească de două ori atunci când aruncă jigniri la adresa sportivilor, care sunt și ei oameni obișnuiți și sunt supuși greșelilor.
"Un lucru despre care ar trebui să vorbesc este partea de sănătate mintală din sportul profesionist. Cred că, în general, există așteptări enorme din partea sportivilor, despre care se crede că sunt super-oameni. Nu cred că toți sportivii sunt suficient de puternici în ceea ce privește tratarea emoțiilor și, uneori, toate criticile care sunt aruncate îi afectează. Am văzut din ce în ce mai mulți sportivi care se luptă cu adevărat din cauza jignirilor pe care le primesc prin intermediul rețelelor sociale și a altor mijloace media - oamenii pot sta în spatele unui ecran și arunca insulte într-un mod pe care nu l-ar face dacă i-ar vedea personal sau i-ar întâlni pe stradă sau în supermarket.
Dacă aș avea un mesaj în sensul ăsta, v-aș spune doar să vă gândiți de două ori înainte să aruncați o insultă asupra unui sportiv. Cu toții oferim tot ce putem de fiecare dată când ne reprezentăm țara sau echipa.", a declarat Froome pe canalul său de Youtube, citat de cyclingweekly.com.
Ajuns la 36 de ani, Chris Froome a depus eforturi uriașe pentru a termina Turul Franței în acest an. Britanicul de la Israel Start Up Nation continuă să concureze la cel mai înalt nivel, chiar dacă accidentarea suferită în 2019 a lăsat urme adânci atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Următoarea cursă la care va lua starul Chris Froome va fi Turul Germaniei, care va debuta pe 26 august.
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56
Turul Franței
Legendele ciclismului se înclină în fața lui Pogacar! "Va lua 7 Tururi ale Franței"/"E noul canibal"
18/07/2021 LA 06:52