Învingător anul trecut în Liege Bastogne Liege, Fuglsang a confirmat forma bună din Strade Bianche și din Turul Poloniei și se anunță unul dintre marii favoriți din Giro.
"Clasica frunzelor moarte" nu a avut istoric, deși s-a disputat pe o căldură teribilă, fiind reprogramată din cauza pandemiei de coronavirus. Lucrurile au început să devină serioase de pe Muro di Sormano, când un grup al favoriților, în care Trek a avut superioritate prin prezența lui Vincenzo Nibali , Giulio Ciccone sau a câștigatorului de anul trecut, Bauke Mollema, s-au distanțat.
Cea mai puternică a fost însă Astana, spre final de cursă doar Fuglsang, coechipierul său Alexander Vlasov și George Bennett (câștigător în Gran Piemonte în această săptămână) luptând pentru victorie. Cu 7,6 kilometri înainte de final, George Bennett a atacat, pentru a-l îndepărta pe Vlasov. Australianul nu voia să lupte contra a doi rutieri de la Astana. Demersul său a avut succes, dar când au mai rămas doar 6,3 kilometri din cățărarea San Fermo della Battaglia, Fuglsang a atacat și a obținut o victorie categorică.
Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
IERI LA 11:46
Din 1992 nu a existat o diferență atât de mare între învingătorul din Il Lombardia și al 10-lea clasat (6 minute și 28 de secunde azi, semn că Fuglsang a fost cu adevărat în altă ligă).
Dublu câștigător în Dauphine, Fuglsang a început să devină un specialist al clasicelor din Ardeni și în Il Lombardia, fiind și un excelent rutier de o zi. În ultimii doi ani, el nu a terminat vreo clasică la care a participat, fie că s-a numit Liege Bastogne Liege, Il Lombardia, Strade Bianche, Amstel Gold Race sau Fleche Wallone mai jos de locul 5.
Clasamentul în Il Lombardia 2020
https://i.eurosport.com/2020/08/15/2865042.png

Remco Evenepoel, accident teribil în Il Lombardia

Dacă în runda de azi din Dauphine favoriții au avut mari probleme din cauza căzăturilor, nici în Lombardia nu am fost scutiți de incidente.
Dimpotrivă, favoritul numărul unu, Remco Evenepoel, a căzut rău, iar în acest moment nu se știu foarte multe detalii despre starea lui.
Câștigător al Clasicei San Sebastian, vicecampion mondial la contratimp și campion european al disciplinei, în 2019, Remco Evenepoel a câștigat anul acesta toate cursele pe etape la care a luat parte. Ca atare, a devenit mare favorit pentru Il Giro, deși nu a mai concurat în vreun mare tur, iar specialiștii îl vedeau principalul protagonist și pentru victoria în Il Lombardia.
https://i.eurosport.com/2020/08/15/2865009.png
Doar că rutierul lui Quick-Step a suferit o căzătură teribilă, cu 40,6 kilometri înainte de finalul "clasicei frunzelor moarte". Pe coborârea de pe Sormano, Remco s-a lovit în marginea parapetului, s-a lovit cu capul de bordură și a căzut peste parapet.
În 2017 Laurens De Plus, pe atunci tot la Quick Step, a suferit o căzătură teribilă în același loc. Și Jan Bakelants a suferit în trecut pe coborârea de pe Sormano, acesta având 7 coaste rupte și două fracturi.
"Evenepoel este viu și conștient", este informația furnizată de televiziunea italiană RAI. Quick-Step a dezvăluit că belgianul e în drum spre spital, fără a face vreo referire la starea lui.
Ciclism
Filippo Ganna și-a apărat titlul mondial la contratimp! Italianul l-a învins greu pe Wout Van Aert
19/09/2021 LA 15:09
Ciclism
Campionatele mondiale de ciclism: 4 mari favoriți la medalii, la proba de contratimp
17/09/2021 LA 10:24