Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de Tao Geoghegan Hart înainte de contratimpul din cel mai echilibrat Giro din istorie

Cristian Mihală

Publicat 25/10/2020 la 12:44 GMT+2

Tao Geoghegan Hart e conștient că e marele favorit pentru a câștiga Giro 2020. Englezul de la Ineos îi este superior lui Jai Hindley, tricoul roz de după Sestriere.

Tao Geoghegan Hart e un contatimpist mult mai bun decât Hindley, tricoul roz din Giro

Credit imagine: Getty Images

Britanicul de 25 de ani a sosit în Turul Italiei cu un singur scop: să îl ajute pe cât posibil pe, Geraint Thomas, să câștige al doilea mare tur al carierei. Fără îndoială, Tao spera să aibă libertate pentru o victorie de etapă și spera la o clasare bună la general, dar ordinele de echipă erau prioritare.
Traseul, cu trei contratimpuri, i se potrivea perfect lui "G", însă acesta a căzut de două ori în aceeași rundă și a fost forțat să abandoneze. La momentul respectiv, Geoghegan Hart avea aproape 3 minute de recuperat în raport cu Almeida, tricoul roz, și nu se gândea vreodată că ar putea să ajungă înainte de ultima etapă să fie marele favorit la victoria finală.
Tao a mers însă perfect în munți, dar și în contratimpul dintre Conegliano și Valdobbiadene (34,1 kilometri), unde a pus un minut și 15 secunde față de Jai Hindley, cel căruia vrea să îi "fure" tricoul de pe umeri azi. Ca atare, rutierul Ineos e marele favorit să câștige Turul Italiei, statut pe care îl îmbrățișează. Britanicul a vorbit despre modul în care a evoluat acest Giro pentru el și pare convins că în cei 15 kilometri de azi va fi mai rapid decât deținătorul tricoului roz, de care îl desparte o diferență mai mică de o secundă.
"Înainte de cursă, nu mă așteptam să se întâmple așa ceva. Nu cred că cineva putea să anticipeze o asemenea evoluție. Acum, mai sunt 15 kilometri din Giro și sper să îl câștig. În primul contratimp, nu am forțat, eram locotenent pentru Geraint, iar ruta și vântul au creat probleme. Cred că am arătat la al doilea contratimp că am picioare pentru cursa contra-cronometru. Vom vedea ce se va întâmpla, dar voi da tot ce pot pentru a câștiga tricoul roz", a spus Tao, citat de Cycling News.

Rohan Dennis, motivul pentru care Tao Geoghegan Hart e la un pas de câștigarea Giro 2020

Modul în care Tao Geoghegan Hart a rulat în munți a fost impresionant. Fără îndoială, britanicul a fost cel mai bun cățărător și cel mai constant rutier, astfel că poziția privilegiată din care pleacă în ultima rundă nu e una întâmplătoare.
Totuși, lucrurile ar fi stat cu siguranță diferit, dacă Rohan Dennis, coechipierul său de la Ineos, nu l-ar fi ajutat atât de mult. Pe Stelvio, trena australianului l-a distanțat la 4 minute pe tricoul roz, Almeida, iar Kelderman a pierdut la rândul său Turul Italiei, deși olandezul încă spera ieri că câștiga, în condițiile în care e cel mai bun contratimpist dintre oamenii de general. Sâmbătă, însă, Rohan Dennis a fost din nou un monstru. L-a distanțat pe Wilco de pe a doua trecere peste Sestriere, iar acum Tao e față în față cu poarta goală.
"Ce ar putea fi de spus de ceea ce a reușit Rohan pe Stelvio și azi, pe Sestriere? E ca o mașină, capabil să facă orice pluton să explodeze. Eu m-am simțit super-confortabil, știam că nu eu trebuie să forțez. M-am concentrat doar pe victoria de etapă și am fost pregătit să răspund la orice atac ar fi dat Hindley. El trebuia să facă diferență, a încercat, dar am avut picioare puternice pentru a răspunde", a mai spus Tao.
Totuși, Geoghegan Hart are nevoie să fie concentrat la maximum azi și să nu facă greșeli, pentru că în ciclism, indiferent de calculele hârtiei, realitatea e de multe ori alta. A demonstrat-o Tadej Pogacar, în penultima etapă din Turul Franței. Atunci, Roglic era lider confortabil în clasament, iar proba contra-cronometru era specialitatea sa. Tânărul său conațional a făcut o cursă pentru istorie, devenind al doilea cel mai precoce învingător din istoria celebrei competiții.
Contratimpul decisiv de la Milano va fi transmis în direct de Eurosport 4K azi, de la ora 14:15.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo