După ce prima etapă a fost marcată de multe căzături, unele destul de grave, nici în etapa de ieri incidentele nedorite nu au lipsit din pluton. Tom Domoulin a suferit o căzătură într-un loc mai puțin obișnuit, pe ultima cățărare a zilei. Imediat după ce Julian Alaphilippe a declanșat atacul care până la urmă i-a adus victoria, Dumoulin a fost acroșat de Michal Kwiatkowsi (Ineos Grenadiers) și a căzut. Din fericire pentru olandez impactul cu astfaltul nu a fost foarte dur, iar acesta a revenit repede în pluton, încheind în același timp cu ceilalți favoriți.
Dumoulin a catalogat drept "stupid" acest incident când fost întrebat ce s-a întâmplat: "Nu prea știu exact ce s-a întâmplat. M-am uitat la stânga pentru o clipă și poate am luat-o un pic spre dreapta din cauza asta. Atunci Kwiatkowski a venit și mi-a smuls ghidonul din mâini."
Olandezul a menționat că nu are nici o rană serioasă, suferind o simplă julitură la genunchiul drept: "Din fericire, nu m-am rănit cu adevărat. S-a umflat puțin genunchiul, dar cred că este în regulă. Genunchiul drept mă doare cel mai mult, dar cred că se va relaxa."
Ciclism
Veste uriașă: echipa lui Edi Grosu a primit wildcard pentru Giro 2022
28/02/2022 LA 12:55

Tom Dumoulin kam auf der zweiten Etappe zu Fall

Credit imagine: Getty Images

Tom Dumoulin: "Nu trebuie să suportăm greutatea întregii curse încă din prima zi"

După 2 etape, Tom Dumoulin și Primoz Roglic sunt la 17 secunde în urma deținătorului tricoului galben, Julian Alphilippe, care oricum nu are obiectiv câștigarea clasamentului general. Jumbo Visma a trecut astfel destul de bine peste primele 2 runde foarte tensionate, dar a fost mai mereu în fruntea plutonului ceea ce înseamnă o risipă mai mare de energie față de restul echipelor.
"Primoz și cu mine suntem exact acolo unde ar trebui să fim. Pentru noi nu a fost weekendul pentru a ataca și am trecut relativ în siguranță de aceste 2 etape.", a spus Dumoulin pentru Sporza.
Dar rutierul a lăsat să se înțeleagă că echipa olandeză nu va mai fi la fel de dornică să controleze ostilitățile în fruntea plutonului în zilele următoare: "Trebuie să fim atenți să nu suportăm greutatea întregii curse încă din prima zi. Am făcut asta în acest weekend și am stat departe de necazuri. A fost un weekend minunat pentru noi."
Ciclism
Campionatele mondiale de ciclism: 4 mari favoriți la medalii, la proba de contratimp
17/09/2021 LA 10:24
Ciclism
Tom Dumoulin, sezon încheiat, după un accident de mașină
10/09/2021 LA 09:34