Chiar dacă nu are anvergura clasicelor monument, Fleche Wallone a oferit întotdeauna spectacol, iar astăzi lucrurile nu au stat deloc diferit. Fără niciun fost câștigător la start, cursa de astăzi nu a făcut excepție, ea fiind decisă la sprint pe celebra cățărare Mur de Huy (1,3 km/9,6%)
Rigoberto Uran (Education First) a atacat din pluton cu 10 kilometri înainte de final și l-a prins pe ultimul supraviețuitor al evadării, Mauri Vansevenant (Deceuninck Quick Step), dar cei doi au fost ajunși din urmă și de pluton chiar înainte de Mur de Huy, cățărarea pe care are loc finish-ul în această cursă.
Pe final, Michael Woods a declanșat primul sprintul, (Education First) dar nu l-a putut duce până la final, iar Marc Hirschi l-a depășit și a câștigat cu o bicicletă avans, între cei doi interpunându-se între timp Benoit Cosnefroy.
Ciclism
Marc Hirschi și-a decis viitorul! Elvețianul a semnat pe 3 sezoane cu UAE Team Emirates
09/01/2021 LA 13:03
Fost campion mondial U23 în 2018, Hirschi traversează, fără îndoială, cea mai bună perioadă a carierei sale. După ce a câștigat o etapă în Turul Franței, elvețianul a obținut medalia de bronz la mondialele de la Imola, iar acum s-a impus în prima sa cursă clasică din carieră, devenind un favorit cert pentru Liege-Bastogne-Lige, cea de-a 3 clasică monument a sezonului, care va avea loc duminică și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport, în paralel cu cea de-a 2-a etapă din Giro.
"A fost un scenariu perfect pentru noi. Echipa mea a controlat cursa și a reușit să prindă evadarea la momentul potrivit, iar pe final totul a ținut de picioare. A fost foarte greu, în acest ultim kilometru esti pe cont propriu și contează să ai și mintea puternică, nu doar picioarele. Sunt foarte fericit de cum am funcționat ca echipă.", a declarat Marc Hirschi la finalul cursei de astăzi.

Clasamentul final din Fleche Wallonne

https://i.eurosport.com/2020/09/30/2898302.jpg
Ciclism
Lovitură de teatru în ciclism: Marc Hirschi, unul dintre eroii lui 2020, s-a despărțit de Sunweb
05/01/2021 LA 16:36
Ciclism
2020 în sport | Ciclismul are viitor: Tinerii, performanțe răsunătoare! S-a dat startul unei noi ere
30/12/2020 LA 17:34