Marc Hirschi s-a despărțit surprinzător de DSM (fostă Sunweb) și mai multe echipe s-au bătut pentru semnătura sa în ultimele zile. În cele din urmă, câștig de cauză au avut cei de la UAE Team Emirates, care au anunțat astăzi oficial înregimentarea elvețianului pentru următoarele 3 sezoane.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Rutierul de 22 de ani s-a arătat foarte entuziasmat de alegerea sa: "În primul rând vreau să mulțumesc fostei mele echipe (n.r. Sunweb) pentru tot ce a făcut pentru mine în ultimii 3 ani. Acum sunt fericit că pot spune că fac parte din echipa UAE Team Emirates pentru următoarele 3 sezoane. Sunt extrem de încântat de această mutare. Împărtășim aceleași idei și obiective. Această echipă se îndreaptă în direcția corectă și a progresat enorm în ultimii ani. aștept cu nerăbdare să beneficiez de dinamica acestei echipe.", a declarat Hirschi, citat de cyclingnews.com.
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54

Hirschi va fi coleg cu Pogacar, câștigătorul Turului Franței

Rutierul va ajunge în scurt timp în tabăra de antrenament a celor de la UAE și va începe antrenamentele alături de noii săi colegi: "Acum mă voi concentra asupra taberei de antrenament și abia aștept să-mi cunosc colegii. Este pentru prima dată când vizitez Emiratele Arabe și sunt nerăbdător să descopăr această țară."
La UAE, Hirschi va face echipă cu Tadej Pogacar, nimeni altul decât câștigătorul Turului Franței din 2020. Alături de sloven, Hirschi va principala armă a echipei în clasicele din Ardeni. În afară de Pogacar, elvețianul va fi coechipier cu Alexander Kristoff și Matteo Trentin, un alt rutier ajuns de curând la echipa arabă, după ce anul trecut a concurat pentru CCC.

MARC HIRSCHI, "MBAPPE AL CICLISMULUI"

Hirschi era un nume prea puțin cunoscut iubitorilor de ciclism, înainte de ediția din acest an a Turului Franței.
Totuși, încă de acum doi ani au existat semnale că tânărul elvețian poate deveni un nume mare în ciclismul de șosea. A devenit în 2018 primul om din istorie care câștigă cursele de la Mondialele și Europenele U23 în același an.
Chiar și așa, a stat în umbra lui Evenepoel în 2019, toți vorbind despre "fenomenul" belgian, care a uimit întreaga lume de un an și jumătate cu performanțele sale. Totuși, chiar dacă anul trecut a fost unul de adaptare, primul în plutonul profesionist pentru Hirschi, locul 3 din Clasica San Sebastian anunța că o nouă stea e pe cale să se nască.
Hirschi a început pentru prima oară să concureze în curse la 11 ani, inspirat de pasiunea tatălui și fratelui său pentru ciclism. Mentorul său a fost, inevitabil, marele Fabian Cancelara. "Am crescut urmărindu-l, m-a influențat enorm", dezvăluia Marc anul trecut pentru Cycling News.
Cei doi stau foarte aproape unul de altul în Elveția, astfel că "Spartacus" nu s-a mărginit în a fi doar un exemplu prin intermediul televizorului, ci l-a luat sub aripa sa protectoare, discutând mult cu Hirschi despre pașii pe care îi are de urmat pentru a deveni un rutier de succes.
Cancellara i-a devenit chiar agent, iar într-un interviu în primăvara acestui an pentru Schweizer Illustrierte, fostul mare rutier de clasice a vorbit la superlativ despre calitățile lui Hirschi.
"Are potențialul lui Kylian Mbappe în fotbal. Mark are niște skilluri incredibile, e atât de înzestrat și preocupat mereu să învețe. Își dorește foarte mult să însemne ceva pentru acest sport", mărturisea Cancellara în urmă cu 6 luni.
Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
24/09/2021 LA 11:46
Turul Franței
Turul Franței 2021 | Doi mari favoriți și doi outsideri extrem de periculoși. Ce ne așteaptă
24/06/2021 LA 11:15