Tadej Pogacar va fi şi în 2021 la un nivel fantastic, e convins unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai săi din rândul celor din stafful lui UAE. Slovenul se poate recupera perfect după un Tur al Franţei epuizant, care nu l-a stord doar din punct de vedere fizic, ci şi mental. În general, în ultimii ani, Froome, Geraint Thomas sau Egan Bernal au trebuit să onoreze multe contracte şi au lăsat recuperarea mentală în plan secund, după ce s-au impus în Le Tour. Pandemia a limitat expunerea lui Pogacar la diverse evenimente, astfel că acesta a avut suficient timp pentru a redeveni proaspăt din punct de vedere fizic şi a începe pregătirea pentru noul sezon fără a simţi vreo presiune.
"Coronavirusul şi lockdownul ne-au afectat societatea şi stilul de viaţă, dar din punctul de vedere al lui Tadej Pogacar această perioadă e o adevărată binecuvântare. Nu face nimic din ce ar trebui să facă, în mod obişnuit, un câştigător de Tur al Franţei. Nu zboară peste tot în lume pentru a se întâlni cu sponsorii, nu ia cine târzii şi nu participă la criterii sau gale. Din acest punct de vedere, Tadej are cel mai normal inter-sezon dintre toţi câştigătorii de Tur al Franţei, iar acest lucru îl va ajuta enorm în pregătirea stagiunii viitoare", a dezvăluit directorul sportiv al lui UAE, Allan Peiper.

Cât de potrivit e Turul Franţei 2021 pentru Pogacar?

Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
A 108-a ediție a cursei va avea loc între 26 iunie și 18 iulie și va favoriza rutierii cu un contratimp puternic. ASO a dezvăluit acum câteva săptămâni parcursul din Turul Franţei 2021, unde vom avea 58 kilometri de luptă contra-cronometru, cei mai mulți din 2013 până în prezent. Ruta din 2020 a programat doar 36,2 kilometri de contratimp, spre exemplu. Pentru prima oară din 2017, organizatorii au pregătit două etape de contratimp. În plus, vom avea doar trei finishuri în căţărare, astfel că rutieri ca Roglic, Froome (în forma obişnuită) sau Geraint Thomas vor avea un mare atu în faţa unor căţărători precum Tadej Pogacar, Simon Yates, Richard Carapaz, Thibaut Pinot, Mikel Landa sau Romain Bardet.
Peiper a admis că traseul nu e ideal pentru Pogacar, dar s-a ferit să dea vreun pronostic, pentru că în ciclism lucrurile sunt extrem de imprevizibile. Turul Franţei - câştigat de Pogacar - şi Giro - în care Tao Geoghegan Hart şi Jai Hindley s-au luptat pentru victorie - sunt cel mai bun exemplu în acest sens.
"Anul acesta traseul i s-a potrivit perfect lui Tadej, cu foarte multe căţărări şi acel contratimp pe La Planche des Belles Filles. În 2021, avem un traseu mai tradiţional, care nu va favoriza atât de mult căţărătorii. Sunt două contratimpuri plate, pe gustul unor rutieri ca Froome sau Dumoulin. Acestea vor fi decisive, cred eu, pentru că nu cred că se vor înregistra diferenţe mari în munţi. Nu o să vă spun, însă, ce şanse are Pogacar, pentru că nu ştiu. Nimeni nu poate face astfel de predicţii. Când Ullrich a câştigat primul Tur al Franţei, toţi au zis că nimeni nu îl va învinge mulţi ani din acel moment în Marea Buclă. Şi nu a fost aşa. Deocamdată mă bucur de victoria lui Tadej de anul acesta, e un rutier care s-a impus extrem de spectaculos, atacă, şi astfel a câştigat anul acesta. Cu siguranţă că va obţine alte rezultate în viitor", a mai spus Peiper.
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54