După ce ieri am avut parte de o etapă nebună, marcată de multe căzături care au afectat foarte mulți rutieri importanți, plutonul a decis să neutralizeze prima parte a etapei de azi, în semn de protest față de felul în care organizatorii au ales să stabilească traseul rundei de ieri.
Abia după aproximativ 15 kilometri parcurși au început lucrurile cu adevărat serioase, iar Brent Van Moer (Lotto Soudal) și Pierre-Luc Perichon (Cofidis) au plecat în evadare. Plutonul i-a ținut pe cei doi sub control, dar Van Moer a fost la un pas să-l păcălească. Belgianul l-a lăsat în urmă pe colegul său de evadare cu aproximativ 15 kilometri înainte de finish și a fost la un pas de o victorie istorică, dar a fost ajuns cu numai 150 de metri înainte de final.

Mark Cavendish, a 31-a victorie a carierei în Turul Franței

Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02
Cei de la Alpecin Fenix păreau să controleze sprintul, dar Mark Cavendish (Deceuninck) a fost mai puternic pe final și a trecut primul linia de sosire. Pe locul secund s-a clasat Nacer Bouhanni (Arkea Samsic), în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Jasper Philipsen (Alpecin Fenix).
Așadar, Mark Cavendish trăiește momente unice în Turul Franței. Sprinterul englez nu trebuia să participe în "Marea Buclă", dar accidentarea de ultim moment a lui Sam Bennett i-a oferit această șansă și el a profitat din plin de ea.
Aceasta a fost a 31-a victorie pentru Cavendish în Turul Franței, dar prima din ultimii 5 ani. Astfel, "Cav" mai are nevoie de 3 succese pentru a-l egala pe marele Eddy Mercks, care deține recordul de victorii (34).
Performanța englezului este cu atât mai mare cu cât în urmă cu 7-8 luni nici nu avea echipă și nu a fost departe de a spune adio ciclismului de performanță la finalul sezonului trecut, fiind măcinat în ultimii ani de probleme de sănătate.
Clasamentul etapei a 4-a
https://i.eurosport.com/2021/06/29/3163813.jpg
Odată cu acest succes, Cavendish a preluat și conducerea în clasamentul pe puncte, ceea ce înseamnă că de mâine va purta tricoul verde pe umeri.
Mâine urmează prima etapă de contratimp de la ediția din acest an. Proba contra cronometru va avea loc între Change și Laval Espace Mayenne, pe un traseu aproape plat, lung de 27, kilometri.
Ciclism
Cavendish, atacat de o bandă de infractori în propria casă! Rutierul a descris coșmarul în amănunt
09/12/2021 LA 09:56
Turul Spaniei
Mark Cavendish, mesaj emoționant pentru Fabio Jakobsen, după victoria olandezului din Vuelta
18/08/2021 LA 07:34