În urma groaznicului accident suferit la finish-ul din prima etapă a Turului Poloniei, starea de sănătate a lui Fabio Jakobsen s-a stabilizat.
Medicii spitalului din Katowice intenționau să-l scoată ieri pe sportiv din coma indusă, dar au preferat să mai amâne cu o zi acest proces: "Nu vrem să ne grăbim. Vom încerca să îl trezim vineri", a declarat un medic de la spitalul din Katowice.
https://i.eurosport.com/2013/07/21/1063123.jpg
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30

Patrick Lefevere: "Jakobsen și-a pierdut toți dinții"

Vorbind pentru www.dhnet.be, Lefevere a oferit noi informații despre starea de sănătate a rutierului echipei sale și a confirmat că acesta este în afara oricărui pericol, dar accidentul a lăsat urmări foarte grave.
"Cel mai important este că trăiește. Prioritatea numărul doi este reconstrucția feței sale. Din fericire, nu au fost afectate organe vitale, dar toate oasele din fața lui au fost rupte și și-a pierdut toți dinții. Starea lui este foarte gravă.", a mărturisit Lefevere.
"Poate a avut noroc că locul în care s-a întâmplat este o regiune minieră, iar acolo medicii au mai multă experiență cu accidente grave", a conchis șeful celor de la Deceuninck-Quick Step.
https://i.eurosport.com/2020/08/06/2860913.jpg

Groenewegen și-a cerut scuze

După ce echipa Jumbo Visma și-a prezentat scuze imediat după accident, Dylan Groenewegen și-a manifestat și el regretul pentru ceea ce s-a întâmplat.
Prin intermediul unei postări pe Twitter, Groenewegen a spus că îi pare rău de accidentul provocat și că se gândește la compatriotul său: "Este teribil ce s-a întâmplat. Nu găsesc cuvinte prin care să descriu cât îmi pare de rău pentru Fabio și pentru toți ceilalți implicați. Ce contează acum cel mai mult este starea de sănătate a lui Fabio. Mă gândesc la el tot timpul."
Turul Spaniei
Rezumatul etapei a 8-a din Turul Spaniei
21/08/2021 LA 17:04
Ciclism
Uluitorul Fabio Jakobsen! O nouă victorie pentru olandezul de 24 de ani, în Vuelta
21/08/2021 LA 15:45