Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sam Bennett, imbatabil la sprint! Irlandezul a câștigat autoritar etapa a 5-a din Paris-Nisa

Nicu Savin

Actualizat 11/03/2021 la 18:23 GMT+2

Sam Bennett a demonstrat încă o dată că este cel mai în formă sprinter la ora actuală, reușind să câștige fără probleme etapa a 5-a din Paris-Nisa. Nacer Bouhanni a reușit un impresionant loc 2, iar Pascal Ackermann a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

Sam Bennett a câștigat etapa a 5-a din Paris-Nisa

Credit imagine: Eurosport

După ce ieri Jumbo Visma a avut o zi de vis, Van Aert și Roglic câștigând etapele din Tirreno și Paris-Nisa, astăzi a venit rândul celor de la Deceuninck să bifeze o dublă. Julian Alphilippe s-a impus în etapa a 2-a a cursei din Italia, iar Sam Bennett a fost din nou imbatabil la sprint în etapa a 5-a a "cursei către Soare"
Irlandezul s-a impus la capătul unei etape în care plutonul a mers "la pas", beneficiind pe final de un trenuleț care a funcționat perfect. Bennett i-a întrecut cu o bicicletă avans pe Nacer Bouhanni (Arkeea Samsic) și Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe).
"Băieții au fost incredibili azi. Am suferit în ultimul kilometru. Nu știu ce se întâmplă dar sunt oprit să-mi urmez trenulețul meu. Am rămas concentrat însă și mi-am urmat coechipierii și am reușit din nou să câștig. Am fost extrem de bucuros după victoria din prima etapă, dar dezamăgit după a 2-a așa că am vrut să-mi iau revanșa azi.", a spus Sam Bennett la final.
Aceasta a fost cea de-a 4-a victorie a sezonului pentru Bennett, care a câștigat 2 etape în UAE Tour și s-a impus și în prima etapă din Paris-Nisa. În clasamentul general nu s-a schimbat nimic, Primoz Roglic rămânând în continuare lider.
Etapa de mâine va fi total diferită, deoarece pe traseul de 202 kilometri între Brignoles și Biot vor fi 5 cățărări repertoriate, dintre care una de categoria 1 (Cote de Cabris: 8 km/5,5%). Ultima dintre ele va fi însă cu aproape 50 de kilometri înainte de final, astfel că puncheurii vor avea prima șansă la victorie.

Desfășurarea etapei a 5-a din Paris-Nisa

În etapa de astăzi plutonul a decis să-și ia liber și s-a mers într-un ritm lent aproape pe toată durata cursei.
Singurul moment de notat a venit cu 70 de kilometri înainte de final, când s-a întâmplat un lucru extrem de rar, poate nemaiîntâlnit. Un grup de 11 rutieri, toți belgieni, a apăsat pedala de accelerație și a surprins plutonul. Acesta s-a reorganizat însă repede și i-a prins în scurt timp pe cei evadați, printre care s-au numărat oameni importanți de clasice, care dacă ar fi apucat să își creeze un avans simțitor, cu greu ar mai fi fost prinși.
Până la final s-a mers apoi într-un ritm ceva mai susținut, dar nu am mai avut parte de atacuri și s-a ajuns la sprint. Trenulețul celor de la Deceuninck a funcționat la parametri maximi și Sam Bennett s-a impus fără probleme. Irlandezul a fost urmat pe podium de Nacer Bouhanni și Pascal Ackermann.

Clasamentul etapei a 5-a din Paris-Nisa

Paris Nisa 5

Clasamentul general după etapa a 5-a

General 5

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo